Uutinen

Helpompaa kuin huumekauppa

01.09.2011 | 11:35

Suomen suurimmassa nettiapteekkirikoksessa ehti vajaan kahden viikon aikana tulla maahan lähes 10 400 käyttöannosta laitonta potenssilääkettä.

Kevättalvella 2009 helsinkiläinen, vankilasta ehdonalaiseen juuri vapautunut mies päätti tienata rahaa vastaanottamalla rahtilähetyksenä potenssilääkkeitä ja välittämällä niitä eteenpäin Pohjoismaihin.

Kesään mennessä hänen makuuhuoneensa Helsingin Herttoniemessä oli muuttunut pieneksi lääketehtaan pakkaamoksi. Mies purki satoja potenssilääkeblistereitä pakkauksistaan ja pani niitä yhden tai kaksi ruskeisiin kirjekuoriin.

Netissä toimii jopa tuhansia sivustoja, jotka kaupittelevat laittomasti lääkkeitä. Erektiolääkkeet ovat yhä niiden tärkein myyntituote. Tullin arvion mukaan potenssilääkkeiden osuus Suomeen tulevista laittomista lääkkeistä on noin 60–70 prosenttia, mutta suurimmillaan se on ollut jopa 90 prosenttia.

Taloudelliset voitot laittomasta lääkekaupasta ovat valtavat, mutta kiinnijäämisen riski sekä tuomiot rikoksista ovat olemattomat. (EE-IK)

Lue miten Suomen toistaiseksi suurin nettiapteekkirikos tehtiin tällä viikolla ilmestyvästä Apteekkarilehdestä.