Uutinen

Fortodol-ravintolisästä löytyi nimesulidia

26.02.2009 | 10:11

Ruotsissa on vedetty pois markkinoilta erä Fortodol-valmistetta, josta Ruotsin Lääkelaitos löysi kipulääke nimesulidia. Nimesulidia ei myydä Suomessa, koska se voi aiheuttaa maksavaurioita.

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira kertoo, että Fortodol-tuotetta myydään myös Suomessa ravintolisänä. Se on markkinoijan mukaan "luonnollinen vaihtoehto kaikkiin kolotuksiin".

- Fortodolin käyttötarkoitus ravintolisänä on kyseenalainen. Yritykselle on juuri lähdössä huomautus väärästä markkinoinnista. Tuotetta markkinoidaan selvästi kivunlievitykseen, mikä ei ole sallittua ravintolisälle, ylitarkastaja Sari Sippola Evirasta kertoo.

Sekä Ruotsissa että Norjassa on tullut ilmi maksatoksisuustapauksia, joissa oireiden aiheuttajaksi on epäilty potilaiden käyttämää Fortodol-valmistetta.

Suomalaisen maahantuojan mukaan nimesulidia sisältävää tuote-erää ei ole tuotu Suomeen. Evira on pyytänyt maahantuojalta varmistusta asiassa.

Mikäli nimesulidi-lääkeainetta sisältävää Fortodol-tuotetta todetaan Suomessa, ne vedetään Eviran mukaan pois markkinoilta. (VE)