Uutinen

Fimea odottaa kommentteja

10.10.2011 | 09:56

Fimea pyytää kommentteja luonnoksista kansalliseksi lääkeinformaatiostrategiaksi ja lääkkeiden toimittamista koskevaksi määräykseksi.

Luonnos lääkeinformaatiostrategiaksi on laadittu sidosryhmien kanssa yhteistyössä ja siinä kuvataan tämänhetkisen lääkeinformaatiokentän hyviä käytäntöjä sekä puutteita ja haasteita. Strategiassa nostetaan myös esiin eritasoisia toimenpide-ehdotuksia ja ehdotetaan lääkeinformaatioverkoston luomista Suomeen.

Lääkkeiden toimittamista koskevassa määräysluonnoksessa määräyksen rakennetta on uudistettu vastaamaan lääkkeiden toimittamiseen liittyvää prosessia apteekissa, ja määräyksen sisältö on tarkistettu vastaamaan voimassa olevia säädöksiä.

Määräysluonnokseen on lisätty sähköisen lääkemääräyksen sekä sairaanhoitajan, terveydenhoitajan, kätilön, optikon ja suuhygienistin määräämien lääkemääräysten toimittamista koskevia säännöksiä.

Lääkeinformaatiostrategian on määrä olla valmis vielä tänä vuonna. Päivitetty määräys lääkkeiden toimittamisesta tulee voimaan ensi vuoden alussa. (MS)

Luonnokset on julkaistu Fimean verkkosivuilla >