Uutinen

Fimea aloitti Kuopion Technopoliksessa

02.11.2009 | 20:38

Fimean Kuopion toimipiste sijaitsee Technopoliksessa yliopistokampuksen kupeella osoitteessa Microkatu 1. Liki 400 neliön tiloissa on nyt työpisteet 12 henkilölle.

– Puolet tiloista on jo kalustettu ja ensivaiheessa tiloissa aloittaa tutkimus- ja kehittämispuolen henkilöstöä. Myös Lääkelaitoksen Kuopion etätyöläiset tulevat tiloihin, toimitilakysymyksiä Fimean perustamisessa selvitellyt Juhani Sivula kertoi Kuopiossa maanantaina.

Ensi vuoden alussa tiloissa työskentelee parikymmentä Fimean työntekijää. Lisää tilaa Fimea tarvitsee vasta alkuvuonna 2011, jolloin Kuopioon siirtyy 50-60 työntekijää. Saman verran siirtyy myös loppuvuonna 2012. Loput Helsingissä työskentelevät siirtyvät Kuopioon alkuvuonna 2014 ja siirtymäaika päättyy elokuun lopulla 2014.

– Siirtymäkautena hajautettu työ on mahdollista tietyillä kriteereillä. Helsinkiin rakennetaan myös työskentelypiste, johon tulee videoyhteydet, valtiosihteeri Terttu Savolainen kertoi.

Lisätilaa Fimealle on tarjolla Technopoliksessa, mutta parhaillaan selvitetään myös omien toimitilojen rakentamista. Linjauksia asiassa odotellaan vielä tämän vuoden puolella.

Aivan tarkasti ei vielä tiedetä, mikä toiminto missäkin vaiheessa Helsingistä Kuopioon siirtyy.

– Tavoitteena on siirtää kokonaisuuksia kerrallaan. Uudet tehtävät sijoitetaan Kuopioon, samoin pääsääntöisesti uudet rekrytoinnit, Fimean perustamista Kuopioon projektipäällikkönä valmistellut Vesa Jormanainen selvitti.

Myös ylijohtajan virka on perustettu Kuopioon, mutta ylijohtaja Sinikka Rajaniemi ei vielä maanantaina osannut arvioida, milloin hän siirtyy Kuopioon. (EK)