Uutinen

Farmasian Päivät järjestetään virtuaalisesti

29.05.2020 | 12:00

Teksti : ERJA ELO

Alan suurin koulutustapahtuma pidetään tänä vuonna turvallisuussyistä etäyhteyksillä, joten luennoille pääsee vaikka omalta kotisohvalta.

Farmasian Päiville on osallistunut vuosittain tuhansia apteekki- ja lääkealan ammattilaisia. Koronapandemian arvaamattomuuden vuoksi tapahtumaa ei voida järjestää Helsingin Messukeskuksessa, vaan nyt kokeillaan ensimmäistä kertaa valtavaa virtuaalitapahtumaa.

– Tänä vuonna on edessä hyppy tuntemattomaan. Uskon kuitenkin, että alan yhteisöllisyys ja innostus täydennyskoulutukseen tuovat tälläkin kertaa mukaan yli 2000 osallistujaa. Virtuaalitapahtumaan voi osallistua helposti vaikkapa kotikoneelta, toteaa toiminnanjohtaja Katariina Kalsta Farmasian oppimiskeskuksesta.

Farmasian Päivät järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1977. Kalsta uskoo, että konkarikävijät eivät halua jäädä paitsi 2.-3. lokakuuta pidettävästä historiallisesta virtuaalitapahtumasta.

– Digitaaliset ja striimatut koulutukset ovat farmasian ammattilaisille jo arkea, joten tekniikka ei ole este, hän sanoo.

Alkuperäinen luento-ohjelma voimassa

Farmasian Päivien ohjelma pyritään tarjoamaan kokonaisuudessaan myös virtuaalitapahtumassa, mutta pieniä muutoksia sisältöihin tai aikatauluihin saattaa vielä tulla.

Luennot näytetään striimattuina viidessä rinnakkaisessa interaktiivisessa sessiossa. Mukana on noin sata esiintyjää: asiantuntijoita, kiinnostavia keskustelijoita ja käytännönläheisiä case-esityksiä. Esityksiin luodaan elämyksellisyyttä virtuaalilavastuksilla.

Luento-ohjelmaa on tarjolla apteekkien ja sairaala-apteekkien farmaseuttiselle henkilöstölle, apteekkien tekniselle henkilöstölle ja esimiehille, lääkealan päättäjille ja johdolle, lääkealan tutkijoille sekä moniammatillinen sessio hoitajille ja farmasian ammattilaisille.

Lääkealan ansioituneet organisaatiot palkitaan perjantaina 2.10. Farmasian Päivien virtuaaliavajaisissa luentojen päätteeksi. Mukana on myös perinteinen posterikilpailu.

– Posterikilpailussa on kolme sarjaa ja toivoisimme sinne kovasti myös apteekeista kehityshankkeita esiteltäväksi, Kalsta sanoo.

Myös Farmasian Päivien näyttely on virtuaalinen. Osallistujat voivat tavata yritysten osastoilla näytteilleasettajia tai seurata näiden tarjoamaa ohjelmaa.

Lauantaina 3.10. aamulla järjestetään FOK Fun Run -hyväntekeväisyyslenkki, jonka tuotto lahjoitetaan osallistujien valitsemalle kohteelle. Osallistujia tulee olemaan ympäri Suomen ja juoksijoita kannustetaan jakamaan aamun tunnelmia ja maisemia sosiaalisen median kanavissa #fokfunrun-tunnisteella