Uutinen

Farmasian Päivät alkoivat tänään – teemana järkevä lääkehoito

17.11.2017 | 09:00

Teksti : ERJA ELO

Helsingin Messukeskukseen kokoontuu 17.–18.11. jälleen ennätysmäärä apteekki- ja lääkealan ammattilaisia.

Farmasian Päivät on vahvistanut edelleen asemaansa farmasian alan suurimpana kotimaisena koulutustapahtumana. Tapahtumaan odotetaan yhteensä noin 5 000 luento- ja näyttelyvierasta.

– Olemme oikein tyytyväisiä, esimerkiksi luentovieraiden määrä kasvoi 10 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Vieraiden määrä on jakaantumassa tasavahvasti kummallekin päivälle, kertoo Farmasian oppimiskeskuksen vastaava toiminnanjohtaja Heli Haaponiemi.

Tapahtuman kattoteemana on tänä vuonna ”Järkevä lääkehoito – yhteinen asiamme”, joka kietoutuu rationaalisen lääkehoidon tavoitteisiin. Farmasian Päivillä on esillä myös Suomi 100 -juhlavuosi, joka korostaa yhdessä tekemisen merkitystä.

Tänä vuonna tarjolla on aiempaa runsaampi luentovalikoima, erillisiä aihesessioita on yli 20. Päivillä puhutaan muun muassa lääkealan kotimaisista ja globaaleista muutoksista. Tarjolla on tietoa esimerkiksi lääkkeiden ympäristövaikutuksista, antibioottiresistenssistä sekä nanoteknologiasta lääkkeiden kehityksessä.

Sovelluksella oma lukujärjestys kännykkään

Kumpanakin päivänä on käynnissä aamusta iltaan kuusi rinnakkaista luentosessiota sekä työpajatoimintaa, jossa voi tutustua lääkekasvatukseen ja lääketietokantojen käyttöön.

Tämän vuoden uutuutena on, että laajasta luentotarjonnasta voi jokainen tehdä oman lukujärjestyksen älypuhelimeen ladattavalla Farmasian Päivät 2017 -tapahtumasovelluksella.

Sovelluksen voi ladata maksutta Androidin, iOS:n tai Windowsin sovelluskaupasta. Se näyttää luento-ohjelman, tiedot esiintyjistä sekä tapahtuma-alueen kartan ja tapahtuman somefiidin.

Digitaalisuus näkyy myös postereissa, joita voi silmäillä sekä perinteisinä versioina että suurilta kosketusnäytöiltä.

– ePostereita on mahdollista lukea myös omasta älypuhelimesta tapahtumasovelluksen kautta, Heli Haaponiemi vinkkaa.

Apteekkariliitto esittelee riskilääkelistaa

Farmasian Päivien näyttelyssä on 102 näytteilleasettajaa ja näyttelyneliöitä 1 500. Apteekkariliitolla ja sen tytäryhtiö Medifonilla on näyttelyssä yhteinen messuosasto (1e1).

– Apteekkariliiton osastolla esitellään itsehoidon riskilääkelistaa ja neuvontatyökalua sekä apteekkien uutta palvelua, jonka antaa konkreettiset työkalut kotihoidon ja palveluasumisen lääkitysturvallisuuden kehittämiseen, kertoo asiantuntijaproviisori Annika Koivisto Apteekkariliitosta.

Apteekkari.fi kertoo tänä iltana, mikä apteekki palkitaan Vuoden Opetusapteekkina ja mihin luovutetaan Oppiva työyhteisö -tunnustuspalkinto.