Uutinen

Farmasialiitto käynnistää työtaistelutoimet

22.12.2019 | 20:05

Teksti : ERKKI KOSTIAINEN

PÄIVITETTY 3.1. 10:15 | Suomen Farmasialiitto julisti joulun alla lisätyö-, ylityö- ja vuoronvaihtokiellon vauhdittaakseen tes-neuvotteluita Apteekkien työantajaliiton kanssa.

Kiellon piirissä ovat vain Farmasialiittoon kuuluvat työntekijät, ja se on voimassa toistaiseksi. Apteekkien työnantajaliitosta (Apta) muistutetaan, että lisä- ja ylityökiellon noudattamiseen osallistuminen on työntekijälle täysin vapaaehtoista, eikä työntekijöitä voida pakottaa osallistumaan siihen.

– Kiellosta huolimatta lisä- ja yliöiden tekeminen sekä vuorojen vaihtaminen ovat täysin työntekijän omassa harkinnassa. Kielto ei myöskään velvoita työntekijöitä kieltäytymään lisä- tai ylitöistä, Aptasta kerrotaan.

Jos järjestäytynyt työntekijä ei noudata liiton julistamaa ylityökieltoa, voi sillä olla vain yhdistysoikeudellisia seuraamuksia. Farmasialiittoon kuulumattomia työntekijöitä liiton julistama ylityökielto ei velvoita millään tavalla.

Myös vuoronvaihto on mahdollista, jos työnantaja sen sallii ja työntekijät haluavat vuoroja vaihtaa. Voimassa olevat alihankinta- ja vuokratyösopimukset voivat jatkua sovitusti.

Ei koske Proviisoriyhdistyksen jäseniä

Farmasialiiton asettamat työtaistelutoimenpiteet eivät koske Suomen proviisoriyhdistyksen jäseniä, yhdistys tiedotti maanantaina (23.12). Proviisoriyhdistys ei ole neuvottelijaosapuolena työmarkkinaneuvotteluissa.

Neuvottelut jatkuvat torstaina 9.1..Aiheesta lisää Aptan sivuilla >

Uutista päivitetty 23.12. klo 12:25 Proviisoriyhdistyksen ilmoituksella.

Uutista päivitetty 30.12. kl0 11:20

Uutista päivitetty 3.1. klo 10:15