Uutinen

Farmaseuteista edelleen pulaa apteekeissa

26.06.2009 | 09:33

Farmaseutin työpaikoista oli vuoden lopussa täyttämättä 3,9 prosenttia. Apteekeissa oli silloin avoinna noin 70 vakituista ja 65 määräaikaista farmaseutin paikkaa, ilmenee Apteekkariliiton tekemästä selvityksestä.

Avointen paikkojen määrissä ei ole juuri tapahtunut muutoksia parin viime vuoden aikana. Sen sijaan vuokratyövoiman käyttö on lisääntynyt apteekeissa selvästi: vuonna 2008 vuokratyöläisiä oli noin 220, kun edellisvuonna heitä oli vain noin 150. Vuokratyövoimaa käytetään erityisesti kesälomasijaisina ja kiireapuna silloin tällöin.

Farmaseuttien tarve on kasvanut erityisesti Turun apteekkariyhdistyksen alueella. Siellä lähes 30 prosenttia apteekeista haki vakituista farmaseuttia joulukuun lopussa. Lisäksi yli 10 prosenttia apteekeista halusi palkata määräaikaisen farmaseutin. Kaikista farmaseutin paikoista oli täyttämättä 7,7 prosenttia.

Vaikeinta farmaseuttien rekrytointi on kuitenkin Pohjanmaalla. Siellä  yhtä avointa paikkaa haki viime vuonna 1,3 farmaseuttia, kun koko maan keskiarvo oli 2,5 hakemusta. (VE)

Lue lisää aiheesta ensi viikolla ilmestyvästä Apteekkarilehdestä.