Uutinen

EU-komissio: Lääketoimitusten loppuminen on Kreikan oma ongelma

19.09.2011 | 20:06

Lääketoimitusten loppuminen kreikkalaissairaaloille on Kreikan oma ongelma, ei EU:n vastuulla, EU-komissio linjasi maanantaina.

Wall Street Journal -lehti raportoi viikonloppuna, että sveitsiläinen lääkevalmistaja Roche on lopettanut lääketoimitukset joillekin kreikkalaissairaaloille maksamattomien laskujen vuoksi. Rochen toimitusjohtajan mukaan osa sairaaloista ei ole maksanut laskujaan 3–4 vuoteen.

EU, Euroopan keskuspankki ja Kansainvälinen valuuttarahasto IMF ovat vaatineet Kreikalta tiukkoja säästötoimia velkakriisiin ajautuneen kansantalouden vakauttamiseksi.

Talouskomissaari Olli Rehnin tiedottajan Amadeu Altafajn mukaan kreikkalaissairaaloiden maksuongelmat eivät ole EU-komission vastuulla. Altafajn mukaan Kreikka päättää itse budjettivarojensa jaosta ja säästöjen kohdistamisesta.

– Me emme puutu sairaaloiden hallintoon jäsenmaissa, Altafaj sanoi Brysselissä.

Euromaiden valtiovarainministerit päättivät viikonloppuna, että päätös Kreikan seuraavan lainaerän maksamisesta lykätään lokakuuhun. Kreikan hallitus on varoittanut, että sen rahat loppuvat lokakuun puolivälissä. (STT)