Uutinen

Essitalopraami mukaan lääkevaihtoon

14.08.2009 | 11:13

Lokakuun alussa voimaan tulevaan vaihtokelpoisten lääkkeiden luetteloon on lisätty 120 valmistetta ja luettelossa on nyt yhteensä 3 329 lääkevalmistetta. Lääkelaitos julkisti vaihtokelpoisten lääkkeiden luettelon loka-joulukuulle tänään perjantaina.

Ensimmäistä kertaa luettelossa ovat masennuslääke essitalopraami, kortikosteroidi prednisoni, syöpälääke letrotsoli sekä silmätautilääke timololin ja dortsolamiinin yhdistelmä.

Luetteloon lisätyistä valmisteista 107 on rinnakkaisvalmisteita. Rinnakkaistuonnin tai rinnakkaisjakelun piiriin kuuluvia valmisteita on lisätty 7, joista uutena syöpälääke rituksimabi ja dialyysihoidossa käytettävä sevelameeri.

Perindopriilin suolamuodot tertbutyyliamiini ja arginiini on nyt todettu vaihtokelpoisiksi keskenään, joten luetteloon on lisätty kuusi perindopriiliarginiinivalmistetta.

Luettelosta on poistunut 78 valmistetta myyntiluvan peruuntumisen takia.

Lääkevaihdon piirissä on lokakuussa jo noin 48 prosenttia kaikista Suomessa myyntiluvallisista ihmisille tarkoitetuista lääkevalmisteista. Kaikkia niitä ei ole kuitenkaan tuotu kauppaan. (EK)