Uutinen

eResepti leviää vauhdilla apteekkeihin

30.09.2011 | 09:45

Jo liki 350 apteekkitoimipistettä on liittynyt eReseptin käyttäjiksi. Loputkin apteekit aloittavat oman valmistautumisensa eReseptin tuloon tämän syksyn aikana.

Käyttöönottoa helpottamaan Suomen Apteekkariliitto on tuottanut apteekeille useita apuvälineitä, kuten eReseptin käyttöönotto-oppaan, auditointityökalun sekä verkkokoulutuksen farmaseuttiselle henkilökunnalle. Kaikki tuotettu materiaali on julkaistu liiton apteekeille suunnatussa sähköisessä Salkku-tietopalvelussa, jossa on myös ajantasainen eReseptiosio.

Apteekkeja auttaa myös kaksi eReseptiin vihkiytynyttä liiton asiantuntijaproviisoria, jotka täysipäiväisesti opastavat apteekkeja eReseptin käyttäjiksi. He myös huolehtivat alueellisista koulutustilaisuuksista, joita on lokakuun loppuun mennessä järjestetty jo 25 eri puolilla maata.

eReseptiin liittyneiden apteekkien mukaan valmistautuminen eReseptin tuloon ja KanTa-palveluihin liittymiseen kannattaa aloittaa vähintään 2-3 kuukautta ennen aiottua liittymispäivämäärää.

Lahden Holman apteekin apteekkari Pasi Palmroosin mukaan liittymisprosessi vaatii alkuun huolellista perehtymistä aiheeseen ja annettuihin ohjeisiin.

- Alkuhämmennyksen jälkeen menimme ihan aikataulun mukaisesti ja liittyminen KanTa-palveluihin oli loppujen lopuksi helppoa. Paikallinen yhteistyö terveydenhuollon kesken onkin yksi tärkeimmistä eReseptiin liittyvistä toimista, Palmroos sanoo.

Apteekkien mukaan asiakkaat kaipaavat apteekeilta vielä paljon eReseptin käyttöön liittyvää ohjeistusta ja myös kansalaistiedotusta toivotaan lisää.

Sähköinen lääkemääräys (eResepti) otetaan käyttöön vaiheittain. Apteekeissa käyttöönotto tapahtuu porrastetusti sairaanhoitopiireittäin valtakunnallisen aikataulun mukaisesti. Terveydenhuollon toimijoista apteekit ovat ensimmäisenä kattavasti eReseptin piirissä jo ensi huhtikuun alussa. (IS-EK)

Aiheesta lisää Apteekkarilehdessä ensi viikolla.