Uutinen

eResepti arkipäiväistyy Turussa

10.03.2011 | 14:18

eReseptejä on Turussa määrätty yli 30 000 ja toimitettukin lähes 25 000, joten osalle Turun apteekeista eReseptistä on tullut jo arkipäivää.

Turun Nummemäen apteekki eli viime toukokuussa jännittäviä aikoja, kun se valmistautui ensimmäisenä apteekkina toimittamaan eReseptejä. Vajaan vuoden kuluttua jännityksestä ei ole apteekissa enää tietoakaan. Sähköisiä lääkemääräyksiä toimitetaan päivittäin ja niiden määrä kasvaa jatkuvasti.

– Kyllä tästä on tullut meille ihan jokapäiväistä toimintaa. Pientä viilattavaa toki vielä löytyy, mutta muuten asiat sujuvat hyvin, Turun Nummenmäen apteekin apteekkari Mervi Inkinen kertoo.

Asiakkaita eResepti saattaa kuitenkin yhä hämmentää. Inkinen toivookin, että asiakastiedotusta lisättäisiin ja tehostettaisiin.

– Viranomaisten tulisi satsata asiakastiedotukseen huomattavasti nykyistä enemmän. eReseptiin liittyvät tietoturva-asiat ovat yhä epäselviä: tullaan esimerkiksi hakemaan tyttöystävän lääkkeitä ilman Kela-korttia ja sitten harmittaa, kun se ei onnistukaan.

Inkisen mukaan paluuta vanhaan ei enää ole.

– Kyllä tästä edetään nyt niin, että eResepteistä tulee kaikille normaalia toimintaa. Työtä se toki vaatii, sillä tämä on iso asia, mutta työnsä arvoinen. En ole kertaakaan katunut sitä, että me lähdimme tähän ensimmäisenä mukaan. (IK)