Uutinen

Epäillyn valelääkärin lääkärinoikeudet poistettiin

14.11.2011 | 15:47

Apteekit eivät enää toimita valelääkäriksi epäillyn Esa Antero Laihon kirjoittamia lääkemääräyksiä.

Valvira on poistanut Esa Antero Laihon lääkärinoikeudet väliaikaisesti. Asia käsiteltiin terveydenhuollon ammattihenkilöiden valvontalautakunnassa maanantaina. Ratkaisu voitiin tehdä vain väliaikaisesti, koska Laiho ei vielä ole toimittanut selvitystä asiassa, eikä häntä ole voitu vielä kuulla.

Valvira on myöntänyt Laiholle lääkärinoikeudet vuonna 2003, mutta myöhemmin yliopistosta, jossa Laiho ilmoitti opiskelleensa, saatiin tieto, ettei Laiho ole opiskellut eikä valmistunut lääkäriksi siellä.

Tieto oikeuksien poistamisesta on kirjattu terveydenhuollon ammattihenkilörekisteriin, Terhikkiin. Terhikki-rekisterin julkinen osio, JulkiTerhikki, päivittyy kerran vuorokaudessa yöaikaan, joten Laihon nimi saattaa näkyä siinä vielä huomiseen asti. Päätöstä on kuitenkin noudatettava välittömästi.

Apteekit eivät enää toimita Laihon kirjoittamia lääkemääräyksiä. Potilaita, joilla on Laihon määräämiä lääkkeitä, pyydetään ottamaan yhteyttä hoitopaikkaansa. Pitkäaikaista, vakituista lääkitystä ei pidä omatoimisesti lopettaa. (EK)