Uutinen

Ensimmäiset apteekkilaiset jo rokotettu

23.10.2009 | 08:27

Ensimmäiset apteekkilaiset ovat jo saaneet niin sanotun sikainfluenssarokotteen, eli influenssa A(H1N1)v –virukselta suojaavan Pandemrix-rokotteen.

Ennakko-oletusten mukaan apteekkilaisten rokotusten järjestelyt ovat vaihdelleet kunnittain. Osa jo rokotetusta apteekkihenkilöstöstä on käynyt paikkakuntansa terveysasemalla rokotettavana ja osa on saanut rokotteen työterveyshuollon kautta.

Tiedotus rokotusten järjestämisestä ei kaikkialla ole toiminut parhaalla mahdollisella tavalla. Esimerkiksi Raisiossa Myllyn apteekin apteekkari sai täysin ristiin menevää tietoa terveyskeskukselta ja työterveyshuollolta siitä, kumpi rokotuksen annon hoitaa.

- Nyt tilanne on selvinnyt: kunta antaa rokotteen työterveyshuollolle, joka vastaa sen pistämisestä, apteekkari Anne Elo-Kinnunen kertoo.

Kinnunen on huolissaan henkilökuntansa vähäisestä halukkuudesta ottaa rokotetta. Hän aikookin vielä pitää palopuheen rokotteen ottamisen puolesta.

- Katson, että meidän vastuullamme on omalta osaltamme estää viruksen leviäminen, hän muistuttaa.  

Rokote on rokotettavalle ilmainen, mutta työterveyshuolto voi periä itse rokotustapahtumasta maksun.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Suomessa on tähän mennessä todettu kaikkiaan 422 sikainfluenssatartuntaa. Viime viikon aikana tapauksia on ilmennyt erityisesti Pohjois-Suomessa. Muualta Suomesta ei ole saatu viitteitä laajemmista yhteisötartunnoista, THL kertoo. (IK)