Uutinen

Eläkekassan vartija

06.10.2011 | 09:33

Apteekkien Eläkekassan uuden toimitusjohtajan, KTM Hannu Hokan, käsiin on juuri uskottu yksityisten apteekkien työeläkevarat, noin 450 miljoonaa euroa.

Hokan on etsittävä niille mahdollisimman hyvä, vakaa ja pitkäaikainen tuotto. Hän on VR:n entinen rahoitusjohtaja ja tottunut pyörittelemään eläketurva-asioiden hoitoa ja sijoitustoimintaa monesta suunnasta.

Apteekkien Eläkekassa on varsin pieni toimija eläkevakuuttamisen kentällä, jossa varat keskittyvät yhä tiiviimmin kahteen suureen työeläkevakuutusyhtiöön, Varmaan ja Ilmariseen. Hannu Hokan mielestä pieni toimialakohtainen eläkekassa voi pärjätä vakuutusjättien seurassa mainiosti.

– Työnantajia kiinnostaa viime kädessä vain se, että riskit ja tuotot ovat hyvässä hallinnassa ja että Apteekkien Eläkekassa pysyy edullisena tapana hoitaa lakisääteinen työeläketurva.

Eläkekassan edun mukaista olisi luonnollisesti se, että apteekkien työntekijät pysyisivät mahdollisimman pitkään työelämässä.

– Tällä hetkellä eläkejärjestelmä sallii eläkkeelle jäämisen 63-vuotiaana. Jossain vaiheessa eläkeikää varmasti nostetaan. Ihmisten keskimääräinen elinikä pitenee, eikä yhteiskunta voi lähteä siitä, että eläkejärjestelmä maksaa kaiken sen vapaa-ajan, mitä ihmisille tarjoutuu. (EE)

Hannu Hokan haastattelu tällä viikolla ilmestyvässä Apteekkarilehdessä.