Uutinen

Eduskunta tasaa vauvalaskua 2 500 eurolla

01.12.2016 | 10:55

Teksti : ERJA ELO

Eduskunta on hyväksynyt lakiesityksen vanhemmuuden kulujen tasaamiseksi 2 500 euron kertakorvauksella äidin työnantajalle. Uudistus tulee voimaan 1.4.2017.

Uuden lain mukaan korvauksen saajia ovat kaikki työnantajat, jotka maksavat esimerkiksi työ- tai virkaehtosopimuksen perusteella palkkaa vähintään yhdeltä kuukaudelta äitiysrahakauden aikana.

Työsuhteen pituuden osalta korvauksen ehtona on se, että työsuhde on kestänyt vähintään kolme kuukautta ennen äitiysrahakauden alkua ja työsuhde perustuu vähintään vuodeksi tehtyyn työsopimukseen.

Lisäksi työajan on oltava äitiysrahakauden alkaessa vähintään 80 prosenttia alan kokoaikaisen työntekijän säännöllisestä työajasta.

Suomen Yrittäjänaisten puheenjohtaja Seija Estlander sanoo naisia työllistävien yrittäjien olevan tyytyväisiä nyt tehtyyn päätökseen.

– Lapset ovat koko kansakunnan rikkaus. Viulujen maksattaminen äitien työantajilla ei ole taloudellisesti järkevää, koska se jarruttaa naisvaltaisten firmojen kasvua ja synnytysikäisten nuorten naisten työllistymistä pysyviin työsuhteisiin.