Uutinen

Eduskunta päätti Lääkealan keskuksen perustamisesta

16.06.2009 | 13:00

Eduskunta hyväksyi tiistaina (16.6.) uuden Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen perustamisen numeroin 125-51. Poissa äänestyksestä oli 23 edustajaa.

Tyytymättömyys alueellistamispäätöstä kohtaan väritti uuden viraston perustamista koskevan lakiesityksen eduskuntakäsittelyä. Ratkaisevassa äänestyksessä kuusi RKP:n kansanedustajaa äänesti lain hylkäämisen puolesta ja joukko muiden hallituspuolueiden edustajia poistui salista. Kokoomuksen edustajista 12 oli poissa äänestyksestä.

Eduskunnan päätösten mukaan nykyiset Lääkelaitos ja Lääkehoidon kehittämiskeskus lakkautetaan ja pääosa niiden tehtävistä annetaan Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskukselle. Hallitus ei esityksessään ottanut kantaa viraston sijoituspaikkaan. Keskuksen sijoittamisesta Kuopioon päätti sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä (kesk.) jo tammikuussa sijoittamisesta tehdyn alueellistamisselvityksen perusteella.

Täysistunnossa äänestettiin myös kahdesta opposition esittämästä lausumasta, joissa alueellistaminen kyseenalaistettiin. Myös ne kaatuivat selvin numeroin. Uusi Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus aloittaa toimintansa Kuopiossa marraskuussa. (EK)

Näin kansanedustajat äänestivät >