Uutinen

Cimzia erityiskorvattavaksi nivelreuman hoidossa

08.03.2012 | 12:25

Lääkkeiden hintalautakunta on hyväksynyt biologisen Cimzia-valmisteen rajoitetusti erityiskorvattavaksi alemmassa erityiskorvausluokassa (72 %).

Sertolitsumabipegolia sisältävä Cimzia on rajoitetusti erityiskorvattava kesäkuun alusta lukien. Lääkkeestä on mahdollista saada Kela-korvaus hajapesäkkeisen sidekudostaudin hoidossa, reumaattisissa niveltulehduksissa ja niihin verrattavissa tiloissa, kun kysymyksessä on nivelreuman hoito, johon tavanomaisilla antireumaateilla ei ole saatu riittävää tehoa, tai kun nämä eivät sovi.

Cimziaa käytetään yhdessä metotreksaatin kanssa aikuisilla keskivaikean tai vaikean aktiivisen nivelreuman hoidossa, kun vaste taudinkulkua muuttaviin reumalääkkeisiin, kuten metotreksaattiin, ei ole ollut riittävä. Cimzia voidaan antaa myös monoterapiana, jos potilas ei esimerkiksi siedä metotreksaattia.

Kelan tilastojen mukaan vuonna 2011 biologisista reumalääkkeistä maksettiin korvauksia noin 6 600 henkilölle ja kokonaiskorvauskustannukset olivat noin 83 miljoonaa euroa vuodessa. (MS)