Uutinen

Charlotta Sandler kärkisijoilla vuoden terveysvaikuttajien listalla

10.12.2019 | 10:01

Teksti : ERJA ELO

Mediuutiset on valinnut Apteekkariliiton farmaseuttisen johtajan Charlotta Sandlerin viidennelle sijalle perinteisellä sadan terveysvaikuttajan listallaan.

Lehti arvioi, että Sandler ja Apteekkariliitto etsivät virkeästi keinoja ratkoa lääkitysturvallisuuden riskejä. Apteekkariliitto on lähtenyt uudenlaiseen yhteistyöhön julkisen terveydenhuollon kanssa kehittämällä Turvallisen lääkehoidon tuki -palvelun vanhusten hoivakodeille.

Mediuutisten mukaan apteekkiala on herännyt ottamaan isompaa roolia terveydenhuollossa. Perusteluissa mainitaan myös, että apteekkipalvelut siirrettiin digiaikaan keväällä, eikä vastaavaa ole tehty missään muualla maailmassa.

Charlotta Sandler kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita.

– Kiitos erinomaiselle asiantuntijajoukolle, joka on ollut rakentamassa palveluja. Kiitos myös edelläkävijäapteekeille, jotka ovat pilotoineet palvelua ja rakentaneet uudenlaista yhteistyötä muun sosiaali- ja terveydenhuollon kanssa lääkitysturvallisuuden kehittämiseksi, hän sanoo.

Farmasian tohtori Sandler on työskennellyt Apteekkariliiton farmaseuttisena johtajana huhtikuusta 2017 lähtien. Ennen nykyistä tehtäväänsä hän työskenteli asiantuntijatehtävissä Apteekkariliitossa sekä esimiehenä apteekeissa.

Mediuutiset on terveysalan ammattilaisten uutislehti. Lehden toimitus on valinnut sata vuoden tärkeintä terveysalan vaikuttajaa vuodesta 2000 lähtien. Koko lista julkaistaan perjantaina 13.12. ilmestyvässä lehdessä ja sen verkkosivuilla.