Uutinen

Charlotta Sandler Apteekkariliiton farmaseuttiseksi johtajaksi

31.01.2017 | 11:43

Jaa artikkeli:

Apteekkariliiton uudeksi farmaseuttiseksi johtajaksi on nimitetty farmasian tohtori Charlotta Sandler. Hän aloittaa tehtävässään huhtikuun alussa.

Farmasian tohtori Charlotta Sandler, 42, on nimitetty Suomen Apteekkariliiton farmaseuttiseksi johtajaksi huhtikuun alusta lukien.

Liiton nykyinen farmaseuttinen johtaja Vesa Kujala siirtyy johtavaksi proviisoriksi Helsingin Lauttasaaressa sijaitsevaan Lauttiksen Apteekkiin.

Sandler työskentelee nykyisin Apteekkariliiton asiantuntijaproviisorina vastuualueenaan apteekkien integroiminen uudistuvaan sote-palvelurakenteeseen, Rationaalisen lääkehoidon toimeenpano-ohjelmaan liittyvät tehtävät sekä koulutus- ja työvoimapoliittiset asiat.

Sandler pitää sote-uudistusta apteekeille valtavana mahdollisuutena.

– Sote-uudistus on valtava mahdollisuus apteekeille luoda ja vakiinnuttaa yhteistyömuotoja muun terveydenhuollon kanssa. Pidän erittäin tärkeänä, että apteekeissa oleva lääketieto, lääkehoitojen asiantuntemus ja muu osaamien hyödynnetään täysimääräisesti uudistuvissa sote-rakenteissa rationaalisen lääkehoidon ja kustannustehokkaan terveydenhuollon takaamiseksi, Sandler sanoo.

Suomen ammattiapteekkijärjestelmä on Sandlerin mielestä maailman toimivin, mutta sen on jatkuvasti kehityttävä vastaamaan tulevaisuuden tarpeisiin, jotta se lunastaa asemansa ja kansalaisten luottamuksen vastedeskin.

Apteekkariliiton puheenjohtaja Marja Ritala on tyytyväinen Sandlerin nimitykseen.

– Charlotta tuntee hyvin apteekkien päivittäisen toiminnan, mutta hänellä on myös laajempaa osaamista ja näkemystä toimialasta ja sen kehittämisestä. Farmasian tohtorina hänellä on erinomaiset valmiudet arvioida alaa koskevaa tutkimustietoa ja kehittää apteekkitoimintaa, joka on Apteekkariliiton yksi keskeinen tehtävä. Charlotta on myös erittäin sosiaalinen ja laajasti verkostoitunut, Ritala toteaa.

Ennen nykyistä tehtäväänsä Sandler on työskennellyt esimiestehtävissä Helsingin Herttoniemen apteekissa, Porvoon Uudessa apteekissa ja Yliopiston Apteekissa sekä jo aiemmin Apteekkariliitossa viestintäproviisorina.

Sandler valmistui proviisoriksi Helsingin yliopistosta vuonna 1999 ja väitteli farmasian tohtoriksi farmakologian alalta vuonna 2005. Väitöstutkimus keskittyi syöttösolujen toimintaan kroonisessa reumaattisessa niveltulehduksessa sekä uusien syöttösolujen toimintaa estävien lääkkeiden vaikutuksiin solu- ja kudostasolla.