Uutinen

Atorvastatiinin korvausrajoitukset poistuvat

13.02.2009 | 14:35

Atorvastatiinista maksetaan 1. huhtikuuta alkaen Kela-korvausta myös niille potilaille, jotka eivät ole aiemmin täyttäneet korvattavuuden tiukkoja ehtoja.

Lipitor-valmisteiden perus- ja erityiskorvattavuus on 1.10.2006 lähtien ollut rajoitettu vaikeahoitoisen rasva-aineenvaihdunnan häiriön hoitoon korkean riskin potilailla silloin, kun ruokavaliolla, laihdutuksella ja edullisimmilla statiineilla ei saavuteta toivottavaa kolesterolitasoa tai edullisempia statiineja ei voida käyttää.

Atorvastatiini tulee 1.4. lääkevaihdon ja viitehintajärjestelmän piiriin. Lisäksi Lipitor-valmisteiden uudet vahvistetut tukkuhinnat ovat nyt samalla tasolla kuin rinnakkaisvalmisteille vahvistetut tukkuhinnat.

Koska korvattavuuden rajoitukset perustuivat valmisteiden korkeaan hintaan, lääkkeiden hintalautakunta päätti nyt laajentaa korvattavuutta.

Atorvastatiinivalmisteet ovat 1.4. alkaen peruskorvattavia korkean kolesterolin hoidossa ja erityiskorvattavia periytyvissä ja vaikea-asteisissa rasva-aineenvaihdunnan häiriöissä sekä krooniseen sepelvaltimotautiin liittyvässä rasva-aineenvaihdunnan häiriössä. (VE)