Uutinen

Apteekkina esiintyvä puhelinmyyntifirma joutuu markkinaoikeuteen

24.03.2017 | 16:07

Teksti : INKERI HALONEN

Kuluttaja-asiamiehen mukaan Suomen Apteekkiyhtiöt –niminen yritys käyttää apteekki-sanaa kuluttajia harhaanjohtavalla tavalla.

Kuluttajia ja apteekkeja hämmentänyt puhelinmyyntiyritys Oy Suomen Apteekkiyhtiöt Ab:n joutuu vastaamaan toimintatavoistaan markkinaoikeudessa.

Kuluttaja-asiamies saattoi yhtiötä koskevan asian markkinaoikeuden ratkaistavaksi tänään perjantaina 23. maaliskuuta.

Kuluttaja-asiamies vaatii, että markkinaoikeus kieltää Oy Suomen Apteekkiyhtiöt Ab:tä käyttämästä yrityksestään apteekki-sanaa sisältävää markkinointinimeä.

Markkinaoikeuden halutaan myös kieltävän yritystä muutoin antamasta kuluttajille sellaista vaikutelmaa, että sen toiminnassa olisi kyse apteekkiluvan saaneen yrityksen toiminnasta ja menettelemästä siten kuluttajia kohtaan sopimattomasti.

Kuluttaja-asiamies vaatii kieltoa tehostettavaksi 100 000 euron uhkasakolla.

Suomen Apteekkiyhtiöt on markkinoinut ja myynyt kuluttajille puhelimitse vitamiini- ja lisäravinnetuotteita käyttäen Suomen Apteekki -markkinointinimeä ja logoa, joka muistuttaa Suomen Apteekkariliiton vihreä risti -jäsenapteekkitunnusta.

Kuluttajat ovat luulleet, että puhelinmarkkinointia harjoittaa yritys, jolla on apteekkilupa, vaikka näin ei todellisuudessa ole ollut.

Kuluttaja-asiamies katsookin Oy Suomen Apteekkiyhtiöt Ab:n käyttävän apteekki-sanaa kuluttajia harhaanjohtavalla tavalla kuluttajansuojalain vastaisesti.

Kuluttaja-asiamies vaati jo viime syksynä, että Suomen Apteekkiyhtiöt lopettaa harhaanjohtavan markkinoinnin. Koska yritys ei muuttanut toimintaansa, kuluttaja-asiamies vei asian markkinaoikeuden ratkaistavaksi.