Uutinen

Apteekkiala tutuksi podcastien kautta

12.05.2022 | 10:42

Teksti : Erja Elo

Ensi viikon torstaina kuullaan ensimmäinen jakso Apteekkariliiton tuottamasta podcast-sarjasta, jossa Touko Aalto keskustelee kiinnostavista lääkealan teemoista vieraidensa kanssa.

Apteekkariliitto on tuottanut 125-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi kahdeksanosaisen podcast-sarjan, jota aletaan julkaista ensi viikolla. Uusi jakso ilmestyy aina torstaisin.

Sarjassa liiton yhteiskuntasuhdejohtaja Touko Aalto keskustelee apteekkialan ajankohtaisista teemoista esimerkiksi apteekkareiden, lääkäreiden, professorien ja poliitikkojen kanssa.

– Keskusteluissa parasta ja mielenkiintoisinta on ollut kuulla eri alojen ammattilaisten näkemyksiä apteekkitoimialasta ja saada uudenlaista ymmärrystä alan sisäiseen keskusteluun, Aalto sanoo.

Podcastin kautta kaikki apteekkialasta kiinnostuneet voivat seurata alaan liittyvää keskustelua matalalla kynnyksellä ja arkikielellä puhuttuna. Aalto toivoo, että keskustelut auttavat näkemään asioiden ja niiden perustelujen taakse.

– Apteekin tehtävänä on palvella kaikkia kansalaisia kaikkialla Suomessa, ja samalla asialla ollaan myös tässä podcast-sarjassa.

Kuuntelu onnistuu maksutta

Jaksoissa keskustellaan esimerkiksi apteekkien kilpailutilanteesta ja tyypillisistä myyteistä, joita apteekkeihin ja apteekkialaan liittyy. Puheena ovat myös iäkkäiden lääkehoidot ja omaishoitajien auttaminen.

Sarjan ensimmäisissä jaksoissa Aalto perehtyy apteekkien ja terveyskeskusten yhteistyöhön maalaislääkäri Tapani Kiminkisen kanssa. Tarjolla on myös terveysvinkkejä ikääntyville miehille.

Turkulainen lähiöapteekkari Lenita Jokinen kertoo, millaista on olla uransa alussa oleva apteekkari pienessä apteekissa ja miten apteekkareiden yhteistyö toimii.

Puolen tunnin mittaisista jaksoista neljä julkaistaan ennen juhannusta ja loput neljä kesätauon jälkeen elokuussa. Podcast julkaistaan suosituimmissa julkaisukanavissa, kuten Spotifyssa sekä Applen ja Googlen podcast-alustoilla.

Jaksoihin tulee myös linkki Apteekkari.fi-sivustolta eli kuuntelemiseen ei tarvitse maksullisia sovelluksia.