Uutinen

Apteekki-nimen villi käyttö tulisi saada kuriin

26.02.2009 | 09:44

Apteekkariliitto esittää, että apteekki-nimen käyttöä rajoitettaisiin lääkelaissa. Nykyisin kuka tahansa voi perustaa verkkokaupan tai muun liikkeen ja nimittää sitä apteekiksi.

Verkkoon onkin viime aikoina ilmestynyt "apteekkeja", joista voi ostaa esimerkiksi luontaistuotteita. Apteekkariliiton toimitusjohtaja Reijo Kärkkäinen pitää kehitystä huolestuttavana.

- Kuluttajaa ei pitäisi huijata. Ongelma on siinä, että kuluttaja voi saada väärän käsityksen tuotteen tai sitä toimittavan yksikön luotettavuudesta, Kärkkäinen toteaa.

Kun asiakas ostaa lääkkeitä tai muita terveydenhuollon tuotteita oikeasta, apteekkarin vetämästä apteekista, häntä suojaavat niin potilasvahinkolaki, potilaslaki kuin ammatinharjoittamislakikin. Apteekki-sana takaa sen, että palvelu on luotettavaa ja valvottua ja tuotteet ovat laadukkaita.

Yliproviisori Sami Paaskoski Lääkelaitoksesta vahvistaa, että lainsäädännössä ei ole säädöksiä apteekki-nimen käytöstä.

- Lääkelaitoksella ei ole mitään valtuuksia valvoa apteekki-sanan käyttöä. Se on suomen kielen sana siinä missä muutkin.

Apteekkariliitto esittää, että lakia muutettaisiin niin, että apteekki-nimitystä voisivat käyttää vain luvan saaneet apteekit eli apteekkarit.

Lue lisää aiheesta Apteekkarista 3/2009. (VE)