Uutinen

Apteekkaripäivät käyntiin

27.04.2012 | 10:15

Juuri käynnistyneillä valtakunnallisilla Apteekkaripäivillä on Helsingissä koolla yli 350 apteekkaria ja apteekkiproviisoria.

Apteekkariliiton puheenjohtaja Riitta Andersin kiitteli avajaispuheessaan edellisten Apteekkaripäivien jälkeen syntynyttä hallitusohjelmaa, jonka keskeinen tavoite on mahdollistaa tehokas, turvallinen, tarkoituksenmukainen ja taloudellinen lääkehoito kaikille sitä tarvitseville.

Erityisen tyytyväinen Andersin oli sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon Apteekkarilehdessä toteamaan tulkintaan, jonka mukaan hallitusohjelman linjaus tarkoittaa sitä, että itsehoitolääkkeet toimitetaan jatkossakin turvallisesti suomalaisista apteekeista.

Kiitosta ei sen sijaan saanut tapa, jolla Lääkekorvaustyöryhmä esitti tehtäväksi 113 miljoonan euron lääkekorvausmenojen leikkausta.

– Ymmärrän hyvin, että kun 113 miljoonaa leikataan, niin kaikkien osapuolten on osallistuttava talkoisiin. Olisin kuitenkin toivonut, että työryhmä olisi voinut esittää lääketeollisuuden sille tarjoamaa mahdollisuutta säätää hyvitys- tai palautusmalli, jolloin tukkuhintojen suora leikkaaminen olisi ollut pienempi kuin nyt päätetty 5 prosenttia, Andersin totesi.

Hän muistutti, että vaikka leikkaus kohdistuu kaikkiin Suomen apteekkeihin, suhteellisesti eniten siitä kärsivät ne apteekit, jotka ovat keskimääräistä riippuvaisempia reseptilääkkeiden myynnistä eli syrjäseutujen apteekit. (TK)