Uutinen

Apteekkaripäivät alkavat torstaina – ensimmäistä kertaa uudella aikataululla

19.04.2016 | 14:15

Teksti : INKERI HALONEN

Jaa artikkeli:

Kaksipäiväisille messuille odotetaan noin 120 näytteilleasettajaa ja noin 450 apteekkaria ja proviisoria.

Kevään odotetut Apteekkaripäivät pyörähtävät käyntiin torstaina 21. huhtikuuta Helsingissä Marina Congress Centerissä Helsingissä.

Kaksipäiväistä koulutustapahtumaa vietetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa arkipäivinä – aiempina vuosina Apteekkaripäivät ovat alkaneet perjantaina ja loppuneet lauantaina.

– Tätä ovat toivoneet erityisesti näytteilleasettajamme, mutta myös suurin osa tapahtumaan osallistuvista apteekkareista, kertoo viestintäjohtaja Erkki Kostiainen Apteekkariliitosta.

Katajanokalle odotetaan noin 120 näytteilleasettajaa ja noin 450 liiton jäsenapteekkaria ja heidän apteekkinsa proviisoria.

Torstain seminaariin on kutsuttu myös sidosryhmien ja median edustajia. Proviisoreille on järjestetty erillinen Apteekkariksi-seminaari yhdessä Apteekkien työnantajaliiton kanssa.

Itselääkityksen Käypä hoito –suositus julki

Torstaina Apteekkaripäivillä julkaistaan Suomen ensimmäinen itselääkityksen Käypä hoito –suositus.

Lääkäriseura Duodecimin johdolla yhteistyössä Apteekkariliiton kanssa asiantuntijatyönä tehty suositus antaa ohjeita usean itsehoidettavan vaivan lääkitsemiseen.

– Suosituksen tavoitteena on ohjata itsehoitolääkkeiden käyttöä siten, että ne ovat osa vaikuttavaa ja turvallista hoitoa, Kostiainen kertoo.

Valtiovallan tervehdyksen Apteekkaripäiville tuo sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä.

Puoliltapäivin alkavassa seminaarissa kuullaan myös, miten sote-uudistus etenee ja miten se vaikuttaa lääkehuoltoon. Tilaisuudessa pohditaan myös siitä, miten digitalisaatio muuttaa apteekin palveluita.

Apteekkaripäivien näyttely avautuu torstaina kello 9, ja on auki aina kello 18 asti illalla. Perjantaina näyttely avautuu jo kello 8.30 ja sulkeutuu kello 14.

Apteekkaripäivät on järjestetty vuodesta 1993 lukien.

Katso päivien tarkka ohjelman täältä > 

Apteekkaripäivien uutisointia voi seurata www.apteekkari.fi -verkkosivujen kautta sekä Twitterissä hashtagilla #Apteekkaripäivät ja Apteekkarilehden Facebook-profiilin kautta.