Uutinen

Apteekkariliitto Nenäpäivän pääyhteistyökumppaniksi

23.04.2019 | 09:25

Teksti : KALLE RIIHIVAINIO

Suomen suurin ja hauskin hyväntekeväisyyskampanja Nenäpäivä järjestetään taas loka-marraskuussa ja varsinaista Nenäpäivää vietetään 8. marraskuuta.

Tänä vuonna Apteekkariliitto jäsenapteekkeineen on mukana Nenäpäivän pääyhteistyökumppanina auttamassa maailman lapsia.

Apteekeissa autetaan päivittäin asiakkaita vauvasta vaariin erilaisissa lääke- ja terveysasioissa.

– Apteekit ovat paikkoja, joissa vastataan ihmisten avuntarpeeseen ja palvellaan täydellä sydämellä. Koska auttaminen on keskeistä myös Nenäpäivässä, on Apteekkariliitto meille oiva kumppani. On hienoa, että apteekit ympäri Suomen ovat mukana auttamassa maailman lapsia, iloitsee Nenäpäivä-säätiön toiminnanjohtaja Riina Lipponen.

– Olemme olleet aiemmin mukana auttamassa suomalaisia lapsia tukemalla Uuden Lastensairaalan rakentamista. Maailman vähäosaisimpien lasten hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen on luonteva jatko tälle ja toteutuu erinomaisesti Nenäpäivä-yhteistyön kautta, kommentoi toimitusjohtaja Merja Hirvonen Apteekkariliitosta.

Nenäpäivä-kampanjaan osallistuu vuosittain satoja kouluja, päiväkoteja, harrastusporukoita, yhdistyksiä ja yrityksiä. Kampanjan aikana punaisten nenien tärkeä sanoma kantautuu myös apteekkien välityksellä ympäri Suomen.

Apteekkariliiton jäsenapteekit toimivat nenien myyntikanavana ja osallistuvat kampanjaan erilaisilla tempauksilla.
Apteekit ovat helposti lähestyttävä terveydenhuollon toimija. Asiakkaat voivat apteekkiasioinnin yhteydessä vaivattomasti ottaa osaa Nenäpäivään.

– Toivomme suomalaisten lähtevän myös tänä vuonna innolla mukaan auttamaan maailman kaikkein heikommassa asemassa olevia lapsia. Mahtavaa, että Nenäpäivään voi tällä kertaa osallistua myös apteekkikäynnin yhteydessä, Lipponen riemuitsee.

Nenäpäivä-keräys on järjestetty vuosittain vuodesta 2007 lähtien. Keräyksen varoilla autetaan maailman kaikkein heikoimmassa asemassa olevia lapsia Afrikassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa.