Uutinen

Apteekkariliitto kommentoi luonnosta lääkeinformaatiostrategiaksi

04.11.2011 | 15:37

Suomen Apteekkariliitto kritisoi luonnosta siitä, että siinä ei korostu riittävästi  apteekkien merkitys terveydenhuollon ammattilaisen rooleihin liittyen.

Liitto hämmästelee, ettei apteekkeja ollut mainittu luotettavana informaatiolähteenä itsehoidon tueksi, vaikka apteekit ovat ainoa taho Suomessa, joilla on lakisääteinen velvoite antaa lääkeinformaatiota.

Apteekkariliitto korosti kommenteissaan apteekin tärkeää roolia erityisesti itsehoitolääkkeiden valintaan ja käyttöön liittyvässä neuvonnassa.

Apteekkien resurssit tulisi myös huomioida paikallista moniammatillista yhteistyötä kehitettäessä.
 
Apteekkariliitto toteaa, että avohoidon apteekit voivat tarjota sosiaali- ja terveydenhuollolle useita erilaisia palveluita ja tämä pitäisi huomioida myös strategiassa. Apteekki saattaa olla kunnan ainoa lääkeammattilaistoimija.

Yleisesti Apteekkariliitto kommentoi strategiaa laajaksi ja kunnianhimoiseksi hankkeeksi, jonka laajoja toimenpidekokonaisuuksia voi olla haasteellista saattaa käytäntöön määräaikaan, vuoteen 2020 mennessä.

Liiton mielestä strategia tulisi pitää prosessina, joka käynnistää tavoitesuuntautuneen toiminnan laajasti eri toimijoiden keskuudessa. Strategian toteuttamisen kannalta on myös tärkeää, että toimenpide-ehdotuksissa mainittaisiin vastuut, resurssit ja johtaminen.

Luonnos kansalliseksi lääkeinformaatiostrategiaksi on laadittu yhteistyössä sidosryhmien kanssa  ja siinä kuvataan lääkeinformaatiokentän hyviä käytäntöjä, puutteita ja haasteita sekä nostetaan esiin eritasoisia toimenpide-ehdotuksia ja ehdotetaan lääkeinformaatioverkoston luomista Suomeen.

Luonnoksen kommentointiaika päättyi 27.10.2011. Lääkeinformaatiostrategian on määrä olla valmis vielä tänä vuonna. (MS)

Suomen Apteekkariliiton kommentit lääkeinformaatiostrategian luonnokseen on julkaistu Apteekkariliiton verkkosivuilla. Lue kommentit tästä >

Lue Kansallisen lääkeinformaatiostrategian luonnos tästä >