Uutinen

Apteekkariliiton kansanterveystyölle merkittävä tunnustus

07.04.2010 | 11:28

Päivitetty klo 13:15 Sydänliitto on palkinnut Apteekkariliiton sydänterveyden edistäjänä. Palkinto luovutettiin tänään Helsingissä.

Palkinnon perusteluissa Sydänliitto toteaa apteekkien olevan tärkeä osa terveyden edistämisen verkostoa.

– Apteekkihenkilökunnan antamalla terveysneuvonnalla ja apteekista saatavalla terveyden edistämisen tukiaineistolla on suuri merkitys, totesi palkinnon luovuttanut Sydänliiton pääsihteeri Tor Jungman.

Sydänliiton tunnustus otettiin Apteekkariliitossa vastaan nöyrin mielin. Liiton farmaseuttisen johtajan Sirpa Peuran mukaan tällainen tunnustus motivoi ja kannustaa tekemään työtä tarmokkaasti myös tulevaisuudessa.

Peuran mukaan avainasemassa onnistuneessa kansanterveystyössä ovat apteekit, jotka ovat nähneet terveydenedistämistoiminnan tärkeyden ja jotka ovat hyvässä yhteistyössä tehneet arjen työtä muun muassa sydänterveyden edistämiseksi.

– Erityiskiitos kuuluu koko kansanterveystyötä tekevälle yhdyshenkilöverkostolle, Peura jatkaa.

Suomen Sydänliitto myönsi tänä vuonna valtakunnallisen sydänterveyden edistämisen tunnustuspalkinnon sekä yksilölle että yhteisölle. Yksilötunnustuksen sai puolustusvoimain komentaja Ari Puheloinen asevelvollisten terveyden edistämisestä. (TK)