Uutinen

Apteekkariliiton jäsenapteekit mukaan Helsinki-avun yhteistyöhön

22.04.2020 | 11:49

Teksti : ERJA ELO

Suomen Apteekkariliiton helsinkiläiset jäsenapteekit ovat mukana yhteishankkeessa, jossa autetaan yli 70-vuotiaita pärjäämään kotona koronatilanteessa.

Helsingissä on reilut 80 000 yli 70-vuotiasta, jotka tarvitsevat koronatilanteen vuoksi tilapäistä apua, vaikka eivät normaaliaikana kuulu kotiavun piiriin.

Ikääntyneitä varten perustettiin maaliskuussa Helsinki-apu eli palvelu, jonka kautta he saavat apua esimerkiksi kauppa- ja apteekkiasiointiin.

Yhteistyössä ovat mukana myös Suomen Apteekkariliiton helsinkiläiset apteekit. Helsinki-avun johtaja Tiina Hörkkö on tästä iloinen.

– Yksityisten apteekkin mukaantulo mahdollistaa vanhukselle asioinnin omassa tutussa apteekissa, jossa hänet ja hänen tarpeensa mahdollisesti tunnetaan jo ennakkoon.

Lääkkeet kotiinkuljetuksella 

Punavuoren apteekin apteekkari Anna Westerling kertoo apteekkien olevan innolla mukana.

– Apteekit haluavat pitää huolta yli 70-vuotiaista asiakkaistaan ja varmistaa, että apteekkiasiointi onnistuu sujuvasti ja turvallisesti myös poikkeusaikoina. Lähiapteekissa tunnetaan asiakkaat ja heidän lääkehoitonsa kokonaisuus, mikä luo monelle ikäihmiselle turvallisuuden tunnetta.

Käytännössä kyse on lähiapteekkien kotiinkuljetuksista. Helsinki-avun asiakkaat saavat kauppakassien mukana apteekkien yhteistiedotteen ja voivat itse soittaa apteekkiin sopiakseen lääkkeiden kotiinkuljetuksesta.

Tietoa kotiinkuljetuspalveluista saa myös Helsinki-avun puhelinpalvelusta numerossa 09310 10020 (arkisin klo 9–16) ja omasta lähiapteekista.

Helsinki-avun puhelinpalvelu ja asiointiapu on pääasiassa maksutonta. Toiminnan mahdollistavat Helsingin kaupunki ja Helsingin seurakuntayhtymä sekä useat yritysyhteistyökumppanit, järjestöt ja vapaaehtoiset.