Ruotsissa ja Norjassa on kova tarve kehittää järjestelmiä saatavuustietojen saamiseksi. Lue lisää »

Covid-19-taudin tukihoitoja on paikoin tulkittu väärin potilaille maksuttomiksi taudin ... Lue lisää »

Joistakin lääke-eristä on löydetty pieniä määriä nitrosamiinia. Metformiinilääkitystä e... Lue lisää »

Jopa 40 000 suomalaista saa vuosittain luunmurtuman osteoporoosin vuoksi. Liian moni jä... Lue lisää »

Apteekkari-lehti kysyi keskeisiltä sidosryhmiltä, mitä mieltä niiden keskuudessa ollaan... Lue lisää »

Apteekkarilehdelle kehuja apteekkareilta

29.04.2009 10:01

,

Apteekkarilehti on jo vuosia painettu painotalo Miktorissa Helsingin Herttoniemessä. Painaja Mika Immonen tarkistaa painojäljen laatua. Kuva:Erkki Kostiainen

Vuoden alussa uudistunut Apteekkarilehti ja lehden sähköiset palvelut saivat kiittävät arviot Apteekkariliiton tuoreessa jäsenkyselyssä.

Apteekkarit kokevat Apteekkarilehden todella tarpeelliseksi. Erittäin tarpeellisena sitä pitää 78 prosenttia ja melko tarpeellisena 21 prosenttia apteekkareista. Apteekkarilehteen ollaan myös tyytyväisiä. Erittäin tai melko tyytyväisten osuus on yhteensä peräti yli 99 prosenttia.

Myös Apteekkari.fi-verkkosivustoa ja sähköistä uutiskirjettä pidetään tarpeellisina. Erittäin tarpeellisina niitä pitää 48 prosenttia ja melko tarpeellisina 45 prosenttia apteekkareista. Lehden sähköisiin palveluihin on erittäin tai melko tyytyväinen 95 prosenttia apteekkareista.

- Yksittäiset palautteet uudistuksesta ovat olleet myönteisiä, ja kyllä tämä nyt vahvistaa sen, että uudistus onnistui. Enitenhän sitä pelkää palautetta, että mentiin huonompaan suuntaan. Tästä on hyvä jatkaa, lehden päätoimittaja Erkki Kostiainen iloitsee.

Painetun lehden ja verkkosivuston uudistamisen lisäksi vuodenvaihteessa otettiin käyttöön sähköinen, maksuton uutiskirje, joka lähetään liki 800:lle uutiskirjeen tilaajalle pääsääntöisesti kerran viikossa.

- Verkkosivustolla on ollut mukavasti kävijöitä, parhaimmillaan liki 3 300 eri kävijää viikossa. Kun otetaan huomioon painetun lehden noin 1 700 kappaleen levikki ja Apteekkarilehden kohderyhmä, pidän kävijämäärää tässä vaiheessa hyvänä, Kostiainen arvioi.

Apteekkariliiton jäsenkyselyyn vastasi 276 apteekkaria 6.-21.4.2009. Kysely toteutettiin verkkokyselynä Webropol-työkalulla.

Vastaajajoukko edustaa apteekkareiden sukupuolijakaumaa, mutta pienten, alle 30 000 reseptiä vuodessa toimittavien apteekkien apteekkarit ja yli 60-vuotiaat apteekkarit ovat vastaajajoukossa lievästi aliedustettuina.

Arkisto