Uutinen

Apteekkari Sari Westermarck jatkaa kansainvälisessä luottamustehtävässä

25.09.2019 | 09:18

Teksti : ELINA AALTONEN

Apteekkariliiton toinen varapuheenjohtaja, farmasian tohtori Sari Westermarck valittiin jälleen farmasian maailmanjärjestön (FIP) apteekkitoimikunnan hallitukseen.

Westermarckin valinta ratkesi tiukassa äänestyksessä parhaillaan käynnissä olevassa farmasian maailmankongressissa Abu Dhabissa. Apteekkitoimikunnan kahdesta hallituspaikasta kisasi yhdeksän kansainvälisesti ansioitunutta ehdokasta.

Westermarckin uusi hallituskausi on jatkoa edelliselle. Vuosi sitten Glasgow’ssa hänet valittiin vuoden mittaiselle kaudelle. Nyt alkava uusi kausi kestää neljä vuotta. Westermarckin lisäksi hallitukseen valittiin espanjalainen apteekkari Jaime Acosta-Gómez.

Westermarck iloitsee, että pääsee jatkamaan työskentelyä apteekkialan kansainvälisten huippujen kanssa.

─ On ollut upeaa tutustua kollegoihin eri puolilta maailmaa. Hallituksessamme on ahkeria ja aikaansaavia farmasian ammattilaisia, joilla on suuri intohimo kehittää apteekkien ammatillista toimintaa oman työnsä ohella, Westermarck kertoo.

─ Apteekkitoimikunnan työlistalla on paljon asioita, mutta tiiviillä yhteistyöllä olemme jo saaneet paljon aikaan. Odotettavissa on neljä intensiivistä vuotta täynnä mielenkiintoisia tehtäviä.

Suomalainen apteekkari edistää muutoksia maailmalla

FIP:n apteekkitoimikunta (Community Pharmacy Section) kehittää apteekkien ammatillista toimintaa maailmanlaajuisesti. Toimikunta on farmasian maailmanjärjestön (FIP) suurin, sillä on yli sata jäsenjärjestöä ja se edustaa yli 2 miljoonaa apteekin ammattilaista eri puolilta maailmaa.

Toimikunnan puheenjohtaja, ruotsalainen Lars-Åke Söderlund on erittäin mielissään siitä, että Westermarck jatkaa hallituksessa.

─ Sari on viime kaudella työskennellyt hallituksessa ahkerasti ja hänen osaamisestaan on paljon hyötyä. Apteekkarina hän tuntee hyvin asiakkaiden tarpeet ja terveydenhuollon toimintaympäristön, Söderlund kertoo.

Söderlundin mukaan apteekkitoimintaa tulisi kehittää maailmanlaajuisesti tiiviimmäksi osaksi terveydenhuoltoa.

Apteekkien osaamisesta on paljon hyötyä muun muassa sairauksien ennaltaehkäisyssä ja riskitekijöiden tunnistamisessa. Farmasian maailmanjärjestö onkin jo linjannut yhteisiä tavoitteita Maailman terveysjärjestön WHO:n kanssa.

─ Nyt on toiminnan aika. Sari on sitoutunut kehittämään apteekkien toimintaa ja hän pystyy viemään tarvittavia muutoksia käytäntöön, Söderlund summaa.