Uutinen

Apteekkari neuvoo ensiapukoulussa Nelosella

22.06.2011 | 15:53

Punainen Risti, Apteekkariliitto ja Helsingin Lääkärikeskus toteuttivat uudenlaisen ensiapuohjelman televisioon. Näyttelijä Risto Kaskilahden perheen tähdittämä ensiapukoulu alkaa Nelosella juhannuksen jälkeen.

Epäonniselle Kaskilahden perheelle sattuu tänä kesänä ensiapua vaativia tilanteita enemmän kuin tarpeeksi. Onneksi apu on lähellä, nimittäin oma ja oikea ensiapu.

Ensi maanantaina (27.6.) Nelosella alkavassa Elixir-ohjelmasarjassa esitetään 20 tyypillistä ensiapu- ja hoitotilannetta, joita lomalaiselle voi tulla vastaan mökillä ja matkalla. Punaisen Ristin ensiapukouluttaja, lääkäri ja apteekkari antavat kuhunkin tilanteeseen ohjeet toimia oikein.

- Elixir-ohjelmassa näytettävät ensiaputilanteet antavat vinkkejä siitä, miten erilaisissa onnettomuuksissa kuuluu toimia. Toivon, että se herättää kiinnostusta oppia lisää ja että katsojissa syntyy halu mennä ensiapukursseille, kertoo Punaisen Ristin koulutussuunnittelija Kimmo Laurila.

Lievissä ja vähän vakavammissakin vammoissa ihmiset tulevat usein ensin apteekkiin hakemaan hoitotuotteita ja itsehoito-ohjeita vammaansa.

- Ensiavussa tarvittavia lääkkeitä ja muita tuotteita kannattaa varata kodin ja kesämökin lääkekaappeihin etukäteen, jotta niitä on saatavilla silloin, kun tarve yllättää. Tuotteiden lisäksi jäsenapteekeistamme saa myös asiantuntevia neuvoja lievien tapaturmien ja pienten vaivojen itsehoitoon sekä arvion jatkohoidon tarpeesta, muistuttaa Apteekkariliiton viestintäjohtaja, proviisori Erkki Kostiainen.

- Ohjelmasarjassa esitetyt kohtaukset ovat valitettavasti otteita suomalaisten arjesta: kesäisin sattuu ja tapahtuu. Emme halua kannustaa turhiin lääkärikäynteihin, vaan antaa valmiuksia tilanteen ja ammattiavun tarpeellisuuden arviointiin, jotta mahdollisesti tarvittava jatkohoito saadaan aloitettua mahdollisimman varhain, painottaa Minna Hoffström Helsingin Lääkärikeskuksesta.

Neuvot ja ohjeet julkaistaan myös nettivideoina verkkomedioissa ja MarketMedian apteekkikanavassa liki 300 apteekissa.

Uudenlaisen ensiapukoulun televisioon ja nettiin tuottivat Suomen Punainen Risti, Suomen Apteekkariliitto ja Helsingin Lääkärikeskus yhteistyössä tuotantoyhtiö Elixir CMS:n kanssa.

Elixir Nelosella maanantaisin ja tiistaisin klo 19.30 alkaen ma 27.6.