Apteekkari Marja Ritalan muotokuvan on maalannut tamperelaistaiteilija Timo Vuorikoski. Kuva: Erkki Kostiainen
Uutinen

Apteekkari Marja Ritalan muotokuva paljastettiin

07.10.2021 | 22:10

Teksti : Erkki Kostiainen

Marja Ritala toimi Apteekkariliiton puheenjohtajana kaksi peräkkäistä kaksivuotiskautta 2015-2018.

Pitkä perinne sai jatkoa, kun liiton entisen puheenjohtajan, Marja Ritalan, muotokuva paljastettiin Apteekkariliitossa torstaina.

Marja Ritalan ura Apteekkariliiton luottamustehtävissä kesti yli kymmenen vuotta. Hän aloitti liiton valiokuntatyössä 2006 ja liiton hallitukseen hänet valittiin pari vuotta myöhemmin.

Hallituksen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi hän nousi 2011 ja liiton puheenjohtajaksi vuoden 2015 alusta lukien.

Liiton valiokuntien ja hallituksen lisäksi Ritala vaikutti myös liiton tytäryhtiöiden hallituksissa ja toimi vuorotellen tytäryhtiöiden hallitusten puheenjohtajana. Lisäksi hän toimi luottamustehtävissä Apteekkien työnantajaliitossa ja Elinkeinoelämän keskusliitossa.

Ennen apteekkariuraansa Marja Ritala työskenteli pitkään lääketehdas Orionilla, viimeksi yhtiön tuotekehitysjohtajana. Hän oli mukana myös Tekesin lääketeknologiaohjelmien ohjaus- ja johtoryhmissä.

Marja Ritala valmistui farmaseutiksi 1978 ja proviisoriksi 1982. Farmasian tohtoriksi hän väitteli 1991. Ritalan apteekkariura alkoi Helsingin Siltamäen apteekissa ja jatkui Kangasalan apteekissa. Nykyisin hän toimii apteekkarina Tampereen Haka-apteekissa.