Edellinen APTEEKKARI-tapahtuma järjestetiin poikkeuksellisesti viime syksynä. Kuva: Vilhelm Sjöström
Uutinen

APTEEKKARI 2022 pureutuu lääkealan ajankohtaisiin kysymyksiin

04.05.2022 | 09:12

Teksti : Hanna Hyvärinen

Tapahtumassa on mukana lähes sata näytteilleasettajaa ja yli puolet Suomen apteekkareista.

APTEEKKARI 2022 -tapahtuma alkaa Messukeskuksessa huomenna torstaina, ja luvassa on ajankohtainen katsaus meneillään oleviin terveydenhuollon ja lääkealan uudistuksiin.

Valtiovallan tervehdyksen tapahtumaan tuo elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) ja lääkeasioiden uudistuksesta kertoo sosiaali- ja terveysministeriön (STM) erityisasiantuntija Anne Hautala

Ajankohtaisia lääkeasioista EU:ssa valottaa neuvotteleva virkamies Ulla Närhi sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Torstaina iltapäivällä paneudutaan apteekkien rooliin osana uudistuvaa terveydenhuoltoa. Paneelikeskustelussa ovat mukana STM:n kansliapäällikkö Kirsi Varhila, apteekkari, aluevaltuutettu Anne Kumpusalo-Vauhkonen, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen varapuheenjohtaja Mervi Katainen ja Apteekkariliiton farmaseuttinen johtaja Charlotta Sandler

Päivän päätteeksi katse laajennetaan hetkeksi apteekkialan substanssikysymyksistä asiakaspalveluun, kun tietokirjailija, psykologian tohtori Angela Ahola saapuu Ruotsista puhumaan ensivaikutelman syntymisestä ja sen merkityksestä apteekin asiakaspalvelussa.
 

Seuraa tapahtumaa somessa

Tapahtumaan osallistuu kaikkiaan 320 apteekkaria, eli yli puolet maamme apteekkareista. Lisäksi mukana on apteekkiproviisoreita, muita alan ammattilaisia ja kutsuvieraita. Näytteilleasettajia tapahtumaan on ilmoittautunut liki 100.

Perjantaina tapahtuma jatkuu Suomen Apteekkariliiton kevätkokouksella, joka on tarkoitettu vain liiton jäsenille. Näyttely on avoinna myös perjantaina.

Apteekkari-lehti seuraa tapahtumaa ja raportoi puheenvuoroista ja tapahtumatunnelmista reaaliajassa sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #APTEEKKARI2022.