Uutinen

APTEEKKARI 2020 -tapahtuma järjestetään virtuaalisena

29.09.2020 | 16:23

Teksti : ERJA ELO

Tapahtuma toteutetaan koronatilanteen vuoksi elämyksellisenä virtuaalitapahtumana 19.–20. marraskuuta.

APTEEKKARI-tapahtumiin on osallistunut vuosittain yli puolet maamme apteekkareista ja toistasataa apteekkiproviisoria. Tänä vuonna messu- ja kokoustapahtuma toteutetaan virtuaalisesti ja sen yhteydessä järjestetään myös virtuaalinen lääke- ja apteekkialan näyttely.

Apteekkariliiton viestintäjohtaja Erkki Kostiainen odottaa virtuaalitapahtumaan jopa enemmän osallistujia kuin aiemmissa Messukeskuksessa järjestetyissä tapahtumissa on ollut.

– Tarjoamme apteekkareille ja muille tapahtumaan osallistuville verkossa aivan uudenlaisen, elämyksellisen kokemuksen, joka muistuttaa ulkoisesti Messukeskukseen suunniteltua live-tapahtumaa, Kostiainen kertoo.

Virtuaalitapahtumassa puhuvat torstaina muun muassa liiton puheenjohtaja Risto Kanerva ja ääneen ajattelija Petri Rajaniemi, jonka aiheena on ”Apteekit tällaisessa maailmassa”. Valtiovallan tervehdyksen tuo sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas).

Päivän aikana kuullaan myös Kelan pääjohtaja Outi Antilaa ja STM:n erityisasiantuntija Elina Asola kertoo lääkeasioiden tiekartan toteutuksesta. Apteekin asiakkaan näkökulmaa tilaisuuteen tuo sote-palvelujen suurkuluttaja Tyyne Kettunen Siilinjärveltä. Ohjelmassa on myös lyhyitä tietoiskuja, joissa apteekkarit kertovat käytännön vinkkejä kollegoilleen.

Perjantaina vuorossa on vain liiton jäsenille tarkoitettu Apteekkariliiton syyskokous.

– Virtuaalinäyttelyn myynti käynnistyi tänään. Olemme tehneet osallistumisen hyvin helpoksi myös näytteilleasettajille, sillä näyttelypaikan hintaan sisältyy osaston rakennus näytteilleasettajan digitaalisesta aineistosta, virtuaalitapahtuman toteutuksesta innostunut Kostiainen kertoo.

Virtuaalinäyttely on auki torstain ja perjantain lisäksi myös tapahtuman jälkeisen viikonlopun (21.-22.11.), jotta osallistujilla on runsaasti aikaa tutustua osastojen tarjontaan. Osastoilla ei kuitenkaan viikonloppuna ole enää päivystystä.

APTEEKKARI 2021 järjestetään taas Messukeskuksessa 6.-7.5.2021, mikäli koronatilanne sen mahdollistaa.

APTEEKKARI 2020 -virtuaalitapahtumasta lisää >