Uutinen

Apteekkari 2018 alkoi Messukeskuksessa – seuraa uutisointia verkosta ja somesta!

26.04.2018 | 09:00

Teksti : INKERI MERILUOTO

Professori Petri Kuoppamäen kilpailuoikeudellinen arviointi apteekkisääntelyn vaihtoehdoista ja vaikutuksista julkaistaan tänään.

Valtakunnallinen koulutus-, kokous- ja messutapahtuma APTEEKKARI 2018 on alkanut ennätyssuurena Helsingin Messukeskuksessa torstaina.

Apteekkareille ja apteekkien johtaville proviisoreille suunnattuun kaksipäiväiseen lisäkoulutustapahtumaan odotetaan noin 450 osallistujaa ja noin 120 näytteilleasettajaa.

Tapahtumassa esitellään muun muassa apteekkien uusi, kotihoidon ja palveluasumisyksiköiden lääkitysturvallisuutta parantava palvelu.

Apteekkariliiton asiantuntijaproviisori Annika Koivisto on uudesta palvelusta valtavan iloinen.

- Palvelu tarjoaa hoitoyksiköille todelliset ja konkreettiset työkalut, joilla he voivat apteekin asiantuntijan tukemana kehittää lääkehoitoprosessin ja toimintatapojen turvallisuutta. Väestön vanhetessa ja avohoidon lisääntyessä tämä on todella tärkeä ja merkittävä asia, Koivisto toteaa.

Tänään torstaina puoliltapäivin julkaistaan Aalto yliopiston yritysjuridiikan professori, OTT Petri Kuoppamäen tekemä kilpailuoikeudellinen arviointi apteekkisääntelyn vaihtoehdoista ja vaikutuksista.

Kuoppamäki on Apteekkariliiton toimeksiannosta selvittänyt apteekkisääntelyä laajan kirjallisuuden pohjalta ja tarkastellut asiaa kilpailuoikeudellisesta näkökulmasta.

Lisäksi torstaina järjestetään proviisoriopiskelijoille erillinen Esimieheksi apteekkiin –seminaari, jonka yhtenä puhujana on tutkija, valmentaja Frank Martela.

Apteekkari 2018 –uutisointia voi seurata Apteekkari.fi:n verkkosivuilta, Facebookista  ja Twitteristä. Aihetunniste on #APTEEKKARI2018.