Uutinen

Apteekkareiden arkielämää kuvaava videosarja julki – näitä saa jakaa!

31.05.2019 | 13:25

Teksti : ERJA ELO

Apteekkariliiton julkaisemassa videosarjassa esitellään tositarinoita apteekkareiden työstä ja elämästä.

YouTubessa julkaistuissa videoissa esiintyvät apteekkarit Anne Kumpusalo-Vauhkonen Vieremältä, Anne Hietala Espoosta ja Mikko Kananen Kajaanista.

He kertovat arjestaan ja siitä, kuinka he yrittäjinä huolehtivat asiakkaistaan. Vastapainoa työhön tuovat urheiluharrastukset ja vapaa-aika läheisten kanssa.

Espoolaista lähiöapteekkia pitävä Hietala kertoo apteekin yhteistyöstä muun terveydenhuollon kanssa. Apteekki auttaa esimerkiksi paikallista palvelukotia turvallisen lääkehoidon järjestämisessä.

Lähipalveluilla on tärkeä merkitys Soukan asukkaille. Vaikka ruokaostokset tehtäisiin lähiön ulkopuolella, hoitaa uskollinen asiakaskunta lääkeasiansa omassa apteekissa.

– Pieni lähiapteekki on tärkeä asiakkaalle sen takia, että palvelu on helposti saatavissa. Lisäksi me opimme tuntemaan asiakkaat ja he tuntevat meidät, jolloin asiakaspalvelu on luontevaa, apteekkari Hietala kertoo videolla.

VIDEO Espoon Soukan apteekki

Yrittäjä puurtaa 60 tuntia viikossa

Apteekkipalvelujen merkitys on suuri myös alle 4 000 asukkaan Vieremällä Pohjois-Savossa. Apteekki tekee tiivistä yhteistyötä paikallisen terveydenhuollon ja potilasjärjestöjen kanssa.

Anne Kumpusalo-Vauhkoselle hyvä asiakaspalvelu on sydämen asia. Hän rakennutti äänieristetyt huoneet, ettei lääkeasioita enää tarvitse hoitaa kaikkien kuullen avotiloissa.

– Apteekki on ihmiselle hyvin paljon muutakin kuin paikka, josta hän saa lääkkeensä. Vaikka olisi kuinka kiirettä, aina me vaihdetaan kuulumisia. Tänne voi tulla juttelemaankin. Ei tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa, jos ei osta mitään, hän kertoo videolla.

Pieni apteekki sitoo yrittäjää kuutena päivänä viikossa 50-60 tunniksi. Kumpusalo-Vauhkonen saa ajatuksensa nollattua vauhdikkaiden lastensa harrastuksissa, esimerkiksi jalkapallokentän laidalla.

VIDEO Vieremän apteekki

Koko perheen projekti

Mikko Kanaselle apteekki on koko perheen projekti, sillä myös vaimo ja tytär työskentelevät Kajaanin Lehtikankaan apteekissa.

– On äärimmäisen tärkeää, että apteekki säilyy pienillä paikkakunnilla elinvoimaisena, koska se voi olla ainoa paikka, josta asiakas saa lääketiedon ja tuen hoidolleen, hän kertoo videolla.

Lehtikankaan apteekki tarjoaa myös sairaanhoitajan palveluja ajanvarauksella tai ilman. Jos asiakas ostaa esimerkiksi rokotteen, se voidaan tuikata ohimennen.

Kananen on tottunut venymään asiakkaiden vuoksi. Kerran asiakkaan elintärkeä lääke oli loppunut kaikista lähiseudun apteekista, joten hän haki sen Oulun sairaala-apteekista 120 kilometrin päästä.

VIDEO Kajaanin Lehtikankaan apteekki