Uutinen

Apteekit yllättivät Nenäpäivä-tempauksella

06.11.2019 | 15:20

Teksti : ERJA ELO

Perjantain Nenäpäivään huipentuva hyväntekeväisyysviikko otti lämpöä, kun apteekkien edustajat jalkautuivat lippaineen kadulle Helsingissä.

Tiistaina Helsingin keskustassa nähtiin tavallista enemmän iloisia punaisia neniä. Pureva viima ei haitannut, kun Apteekkariliiton väki laittoi jalalla koreasti keräyslippaiden kanssa.

Tukea tuli myös katusoittajilta. Punainen nenä ja vihreä risti saivat vastaantulijat hymyilemään ja halailemaan. 

Hyvää mieltä tarvitaankin. Keräyksellä autetaan kaikkein heikoimmassa asemassa olevia maailman lapsia Afrikassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa. Rahalla saadaan ravintoa, turvaa, koulutusta ja terveyttä.

Nenäpäivä on Suomen tunnetuin hyväntekeväisyyskampanja. Keräyksiä on järjestetty vuodesta 2007,  ja niillä on autettu miljoonia ihmisiä.

Katso videolta tempauksen iloiset tunnelmat Helsingin keskustassa.

Apteekit ovat tänä vuonna Nenäpäivän pääyhteistyökumppani. Apteekkariliiton oma keräystavoite, 50 000 euroa, on jo saavutettu! Apteekit voivat lahjoittaa lisää apteekkien oman linkin kautta verkkomaksulla, tekstiviestillä tai laskulla.

Suojaa tappavilta taudeilta

Joka päivä 15 000 lasta kuolee ennen 5-vuotissyntymäpäiväänsä. Valtaosa heistä menehtyy keuhkokuumeeseen, ripuliin, malariaan tai tuberkuloosiin.

Nenäpäivän tuella lapsia rokotetaan ja lääkitään tappavia tauteja vastaan. Pienikin summa auttaa:

• 5 euroa lääkkeet neljälle lapselle tappavia tauteja vastaan
• 10 euroa rokotukset 25 lapselle
• 20 euroa äitiyspakkaus ensisynnyttäjälle

Nenäpäivän lahjoitusten turvin kunnostetaan myös elintärkeitä puhtaan veden lähteitä ja parannetaan kotitalouksien vedensaantia. Näin edistetään myös hygieniatasoa ja vähennetään sairauksien leviämistä.