Uutinen

Apteekit palvelevat myös ensi perjantaina

14.09.2015 | 15:24

Teksti : ERJA ELO

Jaa artikkeli:

PÄIVITETTY 16.9. KLO 15:55 Ensi perjantaille kaavailtu työntekijäjärjestöjen laaja mielenosoitus ei sulje apteekkeja, vaikka osa henkilökunnasta osallistuisi siihen.

Apteekkarit pyrkivät pitämään apteekit auki normaalisti työssä olevan henkilökuntansa kanssa.

SAK:n, Akavan ja STTK:n liittojen jäsenet osoittavat mieltään Helsingin Rautatientorilla perjantaina 18. syyskuuta kello 11-13. Paikalle on järjestetty bussikuljetuksia ympäri Suomen.

Akavaan kuuluva Suomen Farmasialiitto ilmoitti tiistaina iltapäivällä, että se osallistuu mielenilmaukseen. Farmasialiittoon voivat kuulua farmaseutin ja proviisorin koulutuksen saaneet sekä näihin ammatteihin opiskelevat.

Farmasialiitto muistuttaa, että osallistumisesta on pyrittävä sopimaan esimiehen kanssa ja että tarkoituksena ei ole aiheuttaa työnantajille vahinkoa. Osallistujan on myös otettava asianmukaisella tavalla huomioon potilasturvallisuuden toteutuminen.

Palvelualojen ammattiliitto PAM on kehottanut kaikkia palvelualojen työntekijöitä osallistumaan poliittiseen mielenilmaukseen.

Apteekeissa työskentelevistä esimerkiksi farmanomit, lääketeknikot, lääketyöntekijät, tekniset työntekijät sekä apteekkien siivoojat voivat kuulua PAMiin.

Suomen Proviisoriyhdistys ei ole järjestönä mukana mielenilmauksessa eikä se suosittele osallistumista mielenilmaukseen työaikana.

Apteekkariliitto tiedottaa mielenosoituksen vaikutuksista apteekkien toimintaan tietojen tarkentuessa.