Suomen Valkoisen Ruusun ritarimerkki apteekkari Terttu Puuruselle, Suomen Leijonan I lu... Lue lisää »

EMA:n ensimmäiset arvioinnit koronarokotteista saattavat valmistua jo joulun jälkeen. Lue lisää »

Nivelreuma sormissa vaikeutti vanhan miehen kävelykepin käyttöä. Lue lisää »

Tutkimus: Tuore löydös voi auttaa löytämään parannuskeinon ärtyvän suolen oireyhtymään. Lue lisää »

Apteekkari-lehti selvitti, mitä mieltä apteekkialaa parhaiten tuntevat professorit ovat... Lue lisää »

Apteekit odottavat yhä eReseptiä testikäyttöön

28.05.2009 09:19

,

Pharmadata pyrkii siihen, apteekit pääsisivät kokeilemaan sähköistä reseptiä ennen kesälomia. Kehityspäällikkö Anssi Johansson, toimitusjohtaja Vesa Vierros ja sovellusasiantuntija Päivi Alhonen testaavat ohjelmaa. Kuva: Virpi Ekholm

Turun ja Kotkan apteekit odottavat yhä, että ne pääsisivät testaamaan eReseptiä. Sähköisen reseptin yhdistäminen osaksi apteekkijärjestelmiä on vielä osittain kesken.

Sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä (kesk.) on kutsunut apteekkijärjestelmien toimittajat tilannekatsaukseen kesäkuussa.

- Pyrimme siihen, että apteekit pääsisivät kokeilemaan järjestelmiä ennen kesälomia. Apteekeilta toivotaan palautetta erityisesti käyttöliittymän toteutuksesta, kertoo Pharmadatan toimitusjohtaja Vesa Vierros.

Receptumin toimitusjohtaja Jukka Mäki-Moijala puolestaan arvioi, että ensimmäisiin apteekkikokeiluihin päästään elo-syyskuussa, jos järjestelmään ei tarvitse tehdä enää suuria muutoksia. Järjestelmät saattavat valmistua jo aiemmin, mutta testausta ei kannata aloittaa kesälomien aikaan.

- Menee varmasti ensi vuoden puolelle, ennen kuin järjestelmän nopeus on sellainen, että se voidaan ottaa laajemmin käyttöön.

Apteekkariliitto pitää tärkeänä, että uusia järjestelmiä ei tuoda apteekkeihin keskeneräisinä.

- Kun järjestelmät tulevat apteekkien käyttöön, niissä pitää olla valmiina kaikki toiminnallisuudet, kuten eReseptien korjaaminen ja uudistamispyyntöjen lähettäminen. Ei riitä, että apteekit voivat toimittaa sähköisiä reseptejä, korostaa asiantuntijaproviisori Juha Sinnemäki.

Ennen eReseptin käyttöönottoa on testattava huolellisesti, että eri apteekkijärjestelmät, potilastietojärjestelmät ja Kelan reseptikeskus ymmärtävät toistensa tuottamaa tietoa.

- Kun reseptikeskuksesta löydetään jokin virhe, kaikkia järjestelmiä täytyy korjata. Siksi testaus etenee hitaasti, mutta koko ajan mennään eteenpäin, Sinnemäki kuvailee. (VE)

Lue lisää aiheesta tällä viikolla ilmestyvästä Apteekkarilehdestä.

Arkisto