Uutinen

Apteekit odottavat yhä eReseptiä testikäyttöön

28.05.2009 | 09:19

Turun ja Kotkan apteekit odottavat yhä, että ne pääsisivät testaamaan eReseptiä. Sähköisen reseptin yhdistäminen osaksi apteekkijärjestelmiä on vielä osittain kesken.

Sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä (kesk.) on kutsunut apteekkijärjestelmien toimittajat tilannekatsaukseen kesäkuussa.

- Pyrimme siihen, että apteekit pääsisivät kokeilemaan järjestelmiä ennen kesälomia. Apteekeilta toivotaan palautetta erityisesti käyttöliittymän toteutuksesta, kertoo Pharmadatan toimitusjohtaja Vesa Vierros.

Receptumin toimitusjohtaja Jukka Mäki-Moijala puolestaan arvioi, että ensimmäisiin apteekkikokeiluihin päästään elo-syyskuussa, jos järjestelmään ei tarvitse tehdä enää suuria muutoksia. Järjestelmät saattavat valmistua jo aiemmin, mutta testausta ei kannata aloittaa kesälomien aikaan.

- Menee varmasti ensi vuoden puolelle, ennen kuin järjestelmän nopeus on sellainen, että se voidaan ottaa laajemmin käyttöön.

Apteekkariliitto pitää tärkeänä, että uusia järjestelmiä ei tuoda apteekkeihin keskeneräisinä.

- Kun järjestelmät tulevat apteekkien käyttöön, niissä pitää olla valmiina kaikki toiminnallisuudet, kuten eReseptien korjaaminen ja uudistamispyyntöjen lähettäminen. Ei riitä, että apteekit voivat toimittaa sähköisiä reseptejä, korostaa asiantuntijaproviisori Juha Sinnemäki.

Ennen eReseptin käyttöönottoa on testattava huolellisesti, että eri apteekkijärjestelmät, potilastietojärjestelmät ja Kelan reseptikeskus ymmärtävät toistensa tuottamaa tietoa.

- Kun reseptikeskuksesta löydetään jokin virhe, kaikkia järjestelmiä täytyy korjata. Siksi testaus etenee hitaasti, mutta koko ajan mennään eteenpäin, Sinnemäki kuvailee. (VE)

Lue lisää aiheesta tällä viikolla ilmestyvästä Apteekkarilehdestä.