Ukrainalaisten hätä on koskettanut myös apteekkialaa. kuva: iStock
Uutinen

Apteekit lahjoittaneet liki 115 000 euroa Ukrainan auttamiseksi

21.04.2022 | 09:45

Teksti : Erja Elo

Apteekkiala on kerännyt aktiivisesti apua Ukrainan ja ukrainalaisten auttamiseksi. Kriisialueelle on lahjoitettu ainakin rahaa ja haavanhoitotuotteita.

Suomen Apteekkariliiton jäsenapteekit ovat lahjoittaneet liki 115 000 euroa ukrainalaisten auttamiseksi. Lahjoituksia on tehty muun muassa Suomen Punaisen Ristin, Unicefin, Kirkon Ulkomaanavun sekä Pelastakaa Lapset ry:n kautta.

Suomen Apteekkariliitto lahjoitti helmikuun lopussa 10 000 euroa ukrainalaisten auttamiseksi. Liiton tytäryhtiö Medifon lahjoitti Ukrainaan yli 10 000 eurolla haavanhoitotuotteita. Medifon on lisäksi ollut mukana toimittamassa terveydenhuollon tarvikkeita Ukrainaan osana EU:n hätäapua.

Apteekit ovat auttaneet Ukrainaa myös paikallisten keräysten kautta. Esimerkiksi Rajaton Farmasia ry keräsi huhtikuussa sidetarvikkeita Ukrainan syrjäisillä seuduilla toimiville pienille avustusjärjestöille ja kenttäsairaaloille. Apteekkarit valitsivat lahjoitukset tuotelistalta ja Medifon siirsi ne varastostaan Ukrainalaisten yhdistyksen kuljetuksiin.