Uutinen

Apteekit jatkavat Nenäpäivän pääyhteistyökumppanina

21.08.2020 | 08:13

Teksti : TOIMITUS

Apteekkariliitto jäsenapteekkeineen on toistamiseen mukana Nenäpäivän pääyhteistyökumppanina auttamassa maailman heikoimmassa asemassa olevia lapsia.

Suomen suurin hyväntekeväisyyskampanja Nenäpäivä järjestetään jälleen loka-marraskuussa. Varsinaista Nenäpäivää vietetään perjantaina 13. marraskuuta.

–  On upeaa, että apteekit ovat jälleen mukana Nenäpäivässä, iloitsee Nenäpäivä-säätiön toiminnanjohtaja Riina Paasio.

Paasion mukaan apua tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan, sillä koronaviruksen aiheuttama tilanne voi vaikuttaa kehitysmaiden lasten tulevaisuuteen hyvin dramaattisesti. Koulutie saattaa katketa kokonaan tai elintärkeä rokote jäädä saamatta vallitsevan tilanteen vuoksi.

– Apteekit auttavat suurella sydämellä meitä kaikkia täällä Suomessa ja tämän yhteistyön myötä apua saavat myös maailman heikoimmassa asemassa olevat lapset. Apteekit yhdessä Nenäpäivän kanssa pyrkivät auttamaan, jotta lasten tulevaisuus ei vaarantuisi.

Tempauksia epidemian sallimissa rajoissa

Apteekeissa palvellaan päivittäin tuhansia asiakkaita, tuetaan lääkkeiden oikeaa käyttöä ja autetaan terveysasioissa. Koko maan kattavan apteekkiverkoston avulla punaisten nenien tärkeä sanoma saadaan näkymään kautta Suomen.

– Apteekit ja apteekkien henkilökunta olivat viime vuonna innolla mukana Nenäpäivässä ja keräsivät pottiin yli 53 000 euron summan. Olemme ilolla jatkamassa tärkeää työtä maailman vähäosaisimpien lasten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi, kommentoi Brand Manager Elina Aaltonen Apteekkariliitosta.

Apteekkariliiton jäsenapteekit osallistuvat Nenäpäivään myymällä Neniä ja lahjoittamalla osan APTEEKKI-tuotesarjan hoitavien nenäsuihkeiden myynnistä. Lisäksi apteekit kannustavat asiakkaitaan ja yhteistyökumppaneitaan mukaan erilaisilla tempauksilla, joita järjestetään tänä vuonna vastuullisesti koronaepidemian rajoitusten puitteissa.

Asiakkaat voivat muun apteekkiasioinnin yhteydessä vaivattomasti ottaa osaa Nenäpäivään. Lahjoittaa voi myös verkossa osoitteessa nenäpäivä.fi/apteekki. Apteekit järjestävät Nenäpäivän tempauksia myös omien somekanaviensa kautta.