Uutinen

Apteekin Terveyspiste nyt myös Ryttylässä

08.10.2018 | 08:55

Teksti : ERJA ELO

Ryttylän sivuapteekissa aloitti viime viikolla sairaanhoitajan pitämä Apteekin Terveyspiste.

Suomeen on 17:s Apteekin Terveyspiste sijaitsee Hausjärven Ryttylässä, joka on parintuhannen asukkaan taajama Riihimäki–Tampere-radan varressa.

Sairaanhoitaja on paikalla Terveyspisteessä maanantaisin ja perjantaisin klo 12–15. Hän tekee esimerkiksi verenpaineen mittauksia, korvahuuhteluja sekä kolesterolin ja tulehdusarvojen mittauksia.

– Palvelua on odotettu, koska sairaanhoitajan ja lääkärin palvelut loppuivat Ryttylän taajamasta jo pari vuotta sitten ja siirtyivät Riihimäelle, apteekkari Riitta Nevalainen kertoo.

Palveluneliön sairaanhoitaja Satu Hietanen ei ole apteekin palveluksessa, vaan hän työskentelee omana yrityksenään. Sairaanhoitaja tekee yhteistyötä julkisen terveydenhuollon kanssa mm. influenssarokotusten pistämisessä.

Apteekin Terveyspisteet ovat yksityisiä terveyspalveluyrityksiä, joilla on alueensa Aluehallintoviraston myöntämä lupa terveydenhuollon palvelujen antamiseen.

Terveyspisteiden tarkoituksena on vähentää terveydenhuollon kuormittavuutta ja tarjota vaihtoehtoja terveyspalveluiden hankkimiseen.