Uutinen

Apteekeista rekisteröintipisteitä

20.03.2012 | 15:49

Apteekit voivat jatkossa toimia sähköisten lääkemääräysten käsittelyssä tarvittavien varmennekorttien rekisteröintipisteenä.

– Käytännössä apteekista nimetään ja koulutetaan henkilö, joka tehtävästä vastaa, kertoo Apteekkariliiton farmaseuttinen johtaja Sirpa Peura.

Väestörekisterikeskus voi antaa sopimuspohjaisen rekisteröintioikeuden hyväksymälleen apteekille. Edellytyksenä on luotettava rekisteröinnin toteuttaminen ja sen edellyttämä tietoturva ja -suoja. Asiasta tiedotetaan apteekeille yksityiskohtaisemmin sisäisissä tiedotuskanavissa lähiaikoina.

Apteekeissa voidaan rekisteröidä varmennekortteja ja tilapäisiä varakortteja. Sähköisen lääkemääräyksen katkeamattoman toimivuuden turvaamiseksi varakortti voidaan rekisteröidä myös esimerkiksi alueen lääkärille. Ulkopuolisille annettavista rekisteröintipalveluista voidaan veloittaa kustannuksia vastaava maksu.

Apteekkariliitto suosittelee, että kaikkiin apteekkeihin hankitaan rekisteröintioikeus. Myös Apteekkariliitto toimii auktorisoituna rekisteröintipisteenä. (TK)