Uutinen

Annosjakeluun muistutuspalvelu

22.03.2012 | 14:15

Lääkkeiden koneelliseen annosjakeluun, PharmaServicen Anja-palveluun, voidaan jatkossa yhdistää lääkemuistuttaja ja lääkkeiden käytön seuranta-apuväline.

Laite muistuttaa lääkkeenotosta ja seuraa käyttäjänsä lääkkeenottoa hälyttämällä valolla ja äänellä, kun on aika ottaa lääkeannos. Käyttäjä ottaa lääkeannoksen ja kuittaa hälytyksen laitteen painonapista. Laite rekisteröi kuittauksen. Kuittaustietoa voidaan käyttää lääkkeenoton seurannassa ja suunnittelussa.

Kyseessä on maksullinen lisäpalvelu, jonka asiakas voi hankkia suoraan Anja-palvelussa olevasta apteekista. Whisper MDD-muistuttaja toimitetaan apteekista annosjakelupussien mukana.

– Anja-palvelun noin 300 apteekkia voivat nyt palvella asiakkaitaan entistä paremmin tarjoamalla annosjakelun lisäksi lääkkeenotonmuistuttajan, kertoo PharmaServisen toimitusjohtaja, proviisori Risto Suominen.

Suomisen mukaan lääkemuistuttaja yhdistettynä lääkkeiden koneelliseen annosjakeluun parantaa potilasturvallisuutta ja säästää terveydenhuollon resursseja.

Uusi muistutuspalvelu perustuu PharmaServicen ja Ciegus Ltd Oy:n solmimaan yhteistyösopimuksen, joka koskee Ciegus Whisper -teknologian käyttöä Anja-palvelussa. (TK)