Uutinen

Annika Saarikko aloitti perhe- ja peruspalveluministerinä

10.07.2017 | 15:25

Teksti : ERJA ELO

Tasavallan presidentti on nimittänyt kansanedustaja Annika Saarikon (kesk.) perhe- ja peruspalveluministeriksi. Samalla hän vapautti Juha Rehulan (kesk.) tehtävästä.

Vaalikauden puoliväliin ajoitettu vaihdos oli ennalta sovittu. Rehula toimi ministerinä kaksi ensimmäistä vuotta ja Saarikko hoitaa loppukauden.

Saarikko ottaa tehtävän vastaan innostuneena ja nöyrin mielin, etuoikeutettuna saadessaan palvella Sipilän hallitusta ja satavuotiasta Suomea.

– Päätehtäväni on vastata hallituskumppaneiden ja asiantuntijoiden kanssa siitä, että sote-uudistuksen keskeneräisin osa, valinnanvapauslainsäädäntö, etenee aikataulussa perustuslakivaliokunnan edellyttämällä tavalla.

Saarikko kommentoi tuoreeltaan STT:lle, että sote-uudistukseen liittyvä valinnanvapauslainsäädäntö tulee muuttumaan noin 60 pykälän osalta.

Kaikkiaan valinnanvapauslaissa on noin 100 pykälää. Suurimmat muutokset liittyvät uudistuksen aikatauluun ja yhtiöittämispakkoon.

Lääkkeet ja terveysteknologia merkittävä vientiala

Sote-uudistuksen lisäksi Saarikon toinen tavoite on pystyä keskittymään ministerinä myös perheasioihin: kun kodeissa voidaan hyvin, koko Suomi voi hyvin.

Ministerin kolmas tavoite on parantaa edelleen suomalaisen terveysteknologian ja lääkealan kehitysmahdollisuuksia ja kasvua.

– Uskoo sen olevan tulevaisuuden Suomessa merkittävä vientiala, hän sanoo.

Turkulainen Saarikko valittiin kansanedustajaksi ensimmäisen kerran vuoden 2011 vaaleissa ja jatkokaudelle vuonna 2015. Saarikko on kasvatustieteiden kandidaatti sekä mediatutkimusta pääaineena opiskellut filosofian maisteri.