Uutinen

Alueellistamisselvitystä kritisoitiin tuoreeltaan

24.11.2008 | 18:25

Lääkelaitoksen henkilökunnan mielestä Lääkealan keskuksen alueellistamisselvitys on tehty puutteellisin tiedoin. Kritiikkiä tuli myös selvityshenkilön taustaryhmästä.

- Alueellistamisselvitys on tehty ennemmin kuin edes tiedetään, mikä alueellistettava organisaatio on, Lääkelaitoksen henkilöstö moittii eriävässä kannanotossaan.

Lääkelaitoksen henkilöstö muistuttaa, että yli 90 prosenttia Lääkelaitoksen henkilöstöstä ei aio muuttaa keskuksen perässä.

- Ei voida ajatella, että kurssittamisella ja perehdyttämisohjelmilla voitaisiin kouluttaa uusi, suuri lääkevalvonnasta vastaava asiantuntijajoukko. Jos alueellistamispäätös tehdään, asiantuntijoita alkaa hakeutua muihin tehtäviin, eivätkä he jää perehdyttämään ketään, kannanotossa arvioidaan.

Lääkelaitoksesta on lähtenyt kymmenkunta asiantuntijaa sen jälkeen, kun alueellistamisaikeista kerrottiin.

Kritiikkiä selvitys sai myös selvityshenkilön taustaryhmään kuuluneelta professori Marja Airaksiselta Helsingin yliopistosta. Hänen mukaansa taustaryhmä ei päässyt koko valmisteluprosessin aikana kommentoimaan selvityshenkilön raporttia.

- Taustaryhmällä ei ollut edellytyksiä toimia raportin valmistelussa asettamispäätöksessä mainitulla tavalla, Airaksinen katsoo ja pyytää, ettei hänen nimeään liitettäisi missään yhteydessä selvityshenkilön raporttiin, koska se ei edusta hänen näkemystään. (EK)