Uutinen

Alueellistamisen koordinaatioryhmä ei ollutkaan täysin yksimielinen

17.12.2008 | 12:03

Vihreiden Elina Moision mielestä Lääkealan keskuksen alueellistamisen riski on jätetty arvioimatta. Farmasialiitto paheksuu Lääkelaitoksen henkilöstön kannanottojen sivuuttamista.

- Alueellistamisselvityksessä on tunnistettu riski, joka liittyy lääkevalvonnan turvaamiseen ja katkottomaan jatkumiseen mahdollisen alueellistamisen yhteydessä. Tämä riski on kuitenkin jätetty arvioimatta. Erityisesti arvioimatta on jätetty lääkevalvonnan turvaaminen muutostilanteessa, Elina Moision (vihr.) alueellistamisen koordinaatioryhmän pöytäkirjaan jättämässä lausumassa todetaan.

Moision mielestä alueellistamisselvitys ei tässä vaiheessa täytä alueellistamislain vaatimusta, jonka mukaan sijoittumispäätösten tehtävänä on turvata valtion tehtävien tuloksellinen hoitaminen

Farmasialiitto paheksuu, ettei Lääkelaitoksen henkilöstön kannanottoja ole lainkaan huomioitu. Farmasialiiton mielestä sosiaali- ja terveysministeriö on vain juntannut lääkealan hallinnon kehittämistä ilman aitoa keskustelua.

- Lääkealan hallinto halvautuu, jos erityisammattitaitoa edellyttävä henkilöstö hakeutuu muihin tehtäviin, Farmasialiitto toteaa tiedotteessaan.

Uusia mielenilmauksia ei ainakaan näillä näkymin ole suunnitteilla, Lääkelaitoksesta kerrotaan.

Ministeri Liisa Hyssälä (kesk) päättää alueellistamisesta lähiaikoina. (EK)